Не заважайте собі бути щасливими: Яким міфам про ідеальні стосунки не варто вірити

Люди схильні ідеалізувати романтичні або сімейні стосунки зі своїми партнерами. І це ілюзорне сприйняття сильно заважає бути щасливими та насолоджуватися тим, що у них є насправді. Доктор філософії та психолог Ренді Гюнтер назвала у своєму блозі шість міфів про ідеальні стосунки, в які давно пора перестати вірити, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Як розповіла Ренді Гюнтер, вона працює з парами вже майже чотири десятки років і завжди при першій зустрічі задає одне і те ж питання: "Якими були б ваші стосунки, якби вони були ідеальними?".

Відповіді різняться, але багато в чому вони разюче схожі. Вони ґрунтуються на дитячих очікуваннях, на ілюзіях, які нам показують у фільмах і книгах, на розповідях в Інтернеті. Але справжні хороші відносини дуже далекі від ідеальних і їх потрібно створювати, а потім зміцнювати щодня, покращувати та практикувати те, що підходить кожній окремій парі. Тих, хто прагне до сфантазованих ідеальних стосунків, чекає невдача і розчарування.

Міф 1. Ідеальні партнери повністю сумісні

Якби це було правдою, то ніяких вдалих стосунків просто ніколи б не було. Важливими якостями в парі є можливість підлаштовуватися, йти на компроміс і звільняти місце для бажань іншої людини. Повна гармонія практично неможлива.

Більшість партнерів знайомиться вже з багажем досвіду минулих стосунків, який допоміг їм сформувати свою думку і переваги. І коли починаються стосунки, вони автоматично починають схилятися до своїх уподобань, які можуть мати різні підходи до життя.

Тому в хороших стосунках партнери обмінюються своїми бажаннями, висловлюють свою думку без остраху осуду або неприйняття, а потім успішно долають відмінності.

Міф 2. У ідеальних партнерів однакові апетити

На жаль, мати однакові пріоритети, бажання або прагнення не може жодна пара у світі. І навіть при максимальній схожості інтересів, бажання не можуть проявлятися одночасно відразу в обох.

За словами експерта, вона жодного разу не зустрічала пару, яка б природним чином була голодна в один і той же час, хотіла б сексу однаково і з однаковою частотою, спілкування з одними й тими ж людьми або спати.

Добре, коли апетити перетинаються. І чим частіше - тим краще. Але більшість успішних пар знає, що їм доведеться долати можливу різницю в апетитах, які кожен приносить у стосунки.

Міф 3. Ідеальні партнери завжди ставлять свої стосунки на перше місце

Одна з найбільших істин успішних стосунків полягає в тому, що обидва партнери мають необхідну гнучкість і можуть збалансувати свої кар'єрні потреби, сімейні потреби, духовні потреби та потреби у стосунках.

Ці потреби часто не збігаються за пріоритетами ні з одним з партнерів. Але в хороших стосунках немає зради, а тільки лише глибоке розуміння, що будь-які стосунки ніколи не зможуть задовольнити повністю всі потреби будь-якої людини.

Щоб підтримувати інтерес один до одного, успішні пари досліджують і обговорюють проблеми. Допомагають їх вирішувати, і навіть сприймають їх як просування вперед. Найуспішніший шлях - свобода зростання в рамках зобов'язань.

Міф 4. Ідеального партнера ніколи не приваблює хтось інший

Люди не досконалі, і вони не були створені такими, що їх потреби може абсолютно задовольнити один партнер за все життя. Ми дорослішаємо, змінюємося, розширюємо свою свідомість, ростемо, набуваємо досвіду і можливості. І час від часу відчуття обмеженості одним партнером може з'являтися незалежно від того, наскільки сильно вони його цінують.

Але хороші партнери вибирають збереження своїх стосунків. По суті, використовується стара приказка: "Мені все одно, звідки у тебе апетит, головне – щоб ти прийшов вечеряти додому".

І прекрасно, коли в парі партнери можуть поділитися своїми тимчасовими бажаннями, фантазіями та не побоюються при цьому засудження або погіршення стосунків.

При сильному зовнішньому тяжінні можна залишатися сильним і шукати те, що можна змінити в нинішніх стосунках для задоволення цих блукаючих бажань.

Міф 5. В ідеальних стосунках немає серйозних конфліктів

В успішних партнерів конфлікти є завжди. Вони ростуть, змінюються і їм часом потрібен виклик нових способів мислення. Конфлікти виникають природним чином через відмінності в поглядах, через складнощі сприйняття.

Але в хороших стосунках партнери володіють навичками для вирішення цих конфліктів. Вони вміють слухати, поважають чужий погляд і намагаються знайти спосіб враховувати ці нові виклики.

Міф 6. Ідеальні партнери завжди в "одній команді"

Сумісність дуже важлива, а також підтримка і довіра. Але здорова конкуренція має вирішальне значення і надає стосункам пікантності. Успішні партнери люблять кидати виклик один одному, перемагати при справедливих і взаємних правилах. І програвати вони теж вміють.

Вони спарингують, іскрять і грають. Вони в одній команді на теми моралі, цінностей, етики, справедливості, розподілі ресурсів, духовного розвитку. Але при цьому вони можуть любити боротися з важливими проблемами й розширювати обізнаність і обмеження один одного.

Різниця полягає в тому, що вони можуть домовлятися і мінятися місцями, визначати, хто головний в конкретній ситуації.

Незвичайний тест! Те, як ви видавлюєте зубну пасту, розповість про ваш характер

четвер, 25 квітень 2024, 17:12

Ваші звички багато можуть розповісти про ваш характер. Цей цікавий тест розповість, наскільки ви імпульсивні, вперті, безтурботні чи артистичні, передають Патріоти України. Деталі. 1. Якщо ви видавлюєте пасту зверху, біля самого ковпачка, це означає, щ...

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...