З настанням теплої погоди інтуїтивно хочеться якомога більше продуктів відправити в холодильник. Здається, що на теплій кухні вони зіпсуються за дві секунди, але насправді, холодильник - місце, в якому величезна кількість продуктів може зів'янути, підгнити або просто втратити вигляд і смак набагато швидше, ніж при кімнатній температурі, передають Патріоти України.
До того, що можна зберігати в холодильнику, однозначно не відносяться помідори. Від холоду вони втрачають свій смак, стають м'якими, порушується текстура - переморожені помідори перетворюються на кашу. Зберігайте їх при кімнатній температурі подалі від прямих сонячних променів, і вони довше зберігатимуть свіжість.
Шкідливий холодильник і для картоплі. Якщо відправляти її заморожуватися замість зберігання в прохолодному темному місці, де добре циркулює повітря, в ній підвищується вміст крохмалю і цукру, а це зробить її зернистою і солодкою.
Причин, чому не можна зберігати цибулю у холодильнику, кілька. Цей ароматний овоч, як і часник (його теж не слід відправляти в рефрижератор), по-перше, може увібрати вологу в холодильнику і стати м'яким або запліснявілим. По-друге, може погіршити смак і запах інших продуктів, що зберігаються поруч. Цей ефект навряд чи когось порадує. Краще зберігайте цибулю в прохолодному, сухому і добре провітрюваному місці.
Менш очевидні причини, чому огірок не можна зберігати в холодильнику. Цей овоч не тільки швидше псується при заморожуванні, але і вкрай негативно реагує на сусідство з окремими продуктами в холодильнику (помідори, диня, банани та інші), стаючи гірким і жовтим. Огірки слід зберігати в прохолодному, сухому місці, але не в холодильнику, тоді вони не будуть вкриватися водянистими плямами і гірчити.
Вбивчою може виявитися заморозка для бананів та авокадо. Їх краще зберігати при кімнатній температурі до повного дозрівання і тільки потім при необхідності відправляти в холодильник.
Цитрусові, диня і ананас також можуть не пережити подорож на полицю холодильника. Вони втратять свій смак і текстуру при зберіганні в холоді. Найкраще зберігати їх при кімнатній температурі до тих пір, поки вони не дозріють, а потім відразу ж вживати в їжу.
Якщо причини, чому в'януть овочі в холодильнику, досить передбачувані, то про те, чому деяким іншим продуктам там не місце, здогадатися не так просто. Наприклад, холод і волога шкідливі для хлібобулочних виробів. Через них булки черствіють і сохнуть швидше бажаного, і це - відповідь на питання про те, чому хліб не можна зберігати в холодильнику.
Не місце в рефрижераторі і деяким соусам, які точно знайдуться у багатьох на полицях дверцят холодильника. Мед від холоду кристалізується і твердне, втрачаючи смак і перетворюючись на масу, яку потім не відколупати ложкою. Гострі соуси у холодильнику втрачають консистенцію і смакові якості. І те, і інше краще зберігати при кімнатній температурі.
Кетчуп, гірчиця та соєвий соус у закритих герметичних упаковках також не зіпсуються без холодильника, але можуть втратити смак через заморозку. Їх варто відправляти в холодильник після відкриття, якщо така рекомендація міститься на упаковці.
Холодильник також не місце для різноманітних рослинних масел. Від холоду вони густіють і мутніють. У цьому випадку їх все ще можна вживати в їжу. Але неприємного ефекту можна легко уникнути, просто зберігаючи олії в прохолодному темному місці, подалі від прямих сонячних променів і тепла.
Арахісова паста у холодильнику перетвориться чи не на каміння, і вже не підійде для намазування на тости. Щоб продукт не зіпсувався, зберігайте його в коморі, де не так тепло і не потрапляє сонце.
Однозначно не варто відправляти в холодильник каву. Зерна наситяться вологою і всілякими запахами з холодильника, ароматний напій перетвориться в жахливе пійло. Зберігайте його в герметичному контейнері в прохолодному, сухому і темному місці.
Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...
Вчені з Університету Редінга назвали сніданок, який покращує роботу мозку. Дослідження показало, що ранкова трапеза повинна містити 50 грамів волоських горіхів, передають Патріоти України. Експерти запевняють, що споживання волоських горіхів, змішаних ...