Один інгредієнт вирішить все! Як зробити, щоб гречка під час варіння не пригорала - лайфхак

Якщо ви хочете дізнатися, як варити гречку, щоб вона не пригорала, вам знадобиться всього лише один інгредієнт. Який саме - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Навіть гречку, яка вважається досить простою крупою у приготуванні, не завжди виходить приготувати без проблем. Якщо вона часто виходить у вас після варіння гіркуватою, сухою, не розсипається та ще й пригорає до дна каструлі, необхідно запам'ятати і додавати під час приготування лише один інгредієнт.

Йдеться про звичайну харчову соду. Чому цей продукт допоможе отримати смачну та розсипчасту гречку, яка не пригоратиме? Вся справа в його властивостях:

  • допомагає усунути можливість пригорання;
  • надає крупі пишну та повітряну консистенцію;
  • нейтралізує надто спеціфічний запах гречки, який не кожному подобається;
  • очищує зернята крупи від лусочок і сміття, які виштовхуються на поверхню, якщо варити гречку у воді з содою.

Однак потрібно також знати, як правильно додавати соду, щоб не зіпсувати страву. Спочатку потрібно варити гречку класичним способом до напівготовності. Коли зернята вже почнуть розбухати, додати трішки соди (знадобиться буквально на кінчику ножа). Якщо побачите на поверхні води сміття чи лусочку, їх потрібно відразу прибрати ложкою.

А ви це знали? З якими продуктами не можна пити каву

субота, 4 травень 2024, 12:09

Кава - популярний напій, який допомагає зранку підбадьоритися, відмінно підходить для посиденьок з друзями. Більшість з нас настільки звикли починати ранок з кави, що часом просто важко собі уявити хоч день без чашки кави, передають Патріоти України. ...

Господиням на замітку! Чим заправити картопляне пюре, якщо під рукою не виявилося молока

субота, 4 травень 2024, 11:08

Молоко для багатьох є класичним компонентом картопляного пюре, адже за його допомогою можна значно покращити консистенцію страви та надати їй вершкового смаку, передають Патріоти України. Його додають у підігрітому вигляді, адже інакше картопля може с...