Один популярний інгредієнт вмить зіпсує салат: З чим треба бути вкрай обережними

Мабуть, усі обожнюють салати. Комусь до вподоби фруктові, хтось надає перевагу корисним салатам зі свіжих овочів, а комусь дуже хочеться з’їсти кілька ложечок смачного "Олів’є" чи "Оселедця під шубою". При цьому мало хто знає, що лише один інгредієнт здатен повністю зіпсувати смак улюбленого салату, передають Патріоти України.

Йдеться про звичайну зелену цибулю, яка фігурує у багатьох рецептах. Здавалося б, у чому проблема? Ця зелень корисна і дуже смачна, вона надає страві пікантних ноток і чудово виконує роль прикраси салатів, що готуються до свята. Що не так із зеленою цибулею, знає шеф-кухар Магда Гесслер. Про цей секрет розповідає польське видання kuchnia.wp.pl.

Виявляється, у свіжому вигляді зелена цибуля додає страві солодкуватого присмаку, а от в салаті вже за кілька годин перетворюється у бомбу сповільненої дії. За словами Гесслер, цей інгредієнт швидко починає бродити, що ви неодмінно відчуєте і по запаху, і по смаку.

Якщо ж ви дуже любите цю зелень і просто жити без неї не можете, вихід є: зелену цибулю перед додаванням в салат можна пробланшувати. Так вона потішить своїм смаком і не перетворить салат у малоприємну масу продуктів.

Водіям на замітку! Чому кондиціонер у авто не холодить - основні причини і їх вирішення

понеділок, 2 червень 2025, 19:47

З настанням літньої спеки автомобільний кондиціонер стає незамінною частиною комфортної поїздки. Проте багато водіїв стикаються з ситуацією, коли система перестає ефективно охолоджувати повітря або з повітроводів починає надходити неприємний запах. Це ...

Інакше будуть наслідки! Скільки чашок кави можна пити на день без шкоди

понеділок, 2 червень 2025, 19:44

Загальна рекомендація щодо споживання кави для більшості здорових дорослих — до 3-4 чашок на день (приблизно 300-400 мг кофеїну), передають Патріоти України.