От у чому секрет! Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона м’яка. Щоб цього домогтися, потрібно знати кілька простих правил.

Подробиці

Основне правило – не смажити печінку надто довго. Навіть на малому вогні цей субпродукт зробиться жорстким, якщо його смажити понад 0,5 години. Тому спочатку потрібно обсмажити цибулю майже до готовності, а вже тільки тоді додавати печінку. Печінка готова тоді, коли при проколюванні виділяється прозорий сік. Тоді її потрібно знімати з вогню.

Ще однією умовою м’якості є нарізання печінки великими шматками. Як би ви не різали – кубиками чи смужками, шматки мають бути досить великими, приблизно як сірникова коробка.

Жорсткості печінці, особливо свинячої та телячої, надають не видалені плівки. Пташину печінку можна не очищати.

А от мити печінку треба всяку, причому в холодній воді. Також при смаженні печінку слід часто помішувати.

Народні прикмети на 22 травня. Чому українці спрадавна цього дня не вживали недоварені яйця та нащо збирали волошки в полі

четвер, 22 травень 2025, 7:05

Християни східного обряду 22 травня за новим стилем (4 червня за старим) вшановує пам'ять мученика Василіска і сербського князя Іоанна Володимира. За юліанським календарем цього дня згадували святителя Миколая Чудотворця, а свято сьогодні називали Мико...

Дачникам на замітку! Що ніколи не можна садити біля помідорів

четвер, 22 травень 2025, 5:40

Досвідчені дачники знають, як важливо дотримуватися правильного сусідства задля того, щоб городина дала урожай. Є овочі, які треба садити разом, а є такі рослини, сусідство яких є небезпечним, особливо це стосується помідорів, передають Патріоти Україн...