За день-два курка ще не зіпсується, але вже може з’явиться неприємний запах. Та є кілька способів, які допоможуть позбутися від цього запаху. Про них розповіли на Ukr.Media, передають Патріоти України.
Це обов’язково зробити до того, як ви почали готувати. Хоч м’ясо і не зіпсувалось, але страва, приготована з нього, матиме доволі сумнівний смак і аромат. Усунути його можна кількома способами.
Важливо — якщо м'ясо все-таки зіпсувалося, не варто намагатися його "реанімувати". Ви позбавите його неприємного запаху, а ось небезпеки — ні.
Перш за все, промийте курку в холодній проточній воді. З тушки видаліть жир — саме він може бути джерелом запаху. Мийте ретельно, але акуратно, щоб не було бризок — вони легко рознесуть бактерії з м'яса по всій кухні.
Наріжте курку на шматки і на кілька годин замочіть її в слабкому розчині марганцівки. Врятує також холодна солона вода — в ній м’ясо замочують на 3-4 години: на 1 літр води потрібно додати 2 столові ложки з гіркою великої повареної солі.
Також кулінари радять покласти м'ясо в відвар аптечної ромашки. Для нього столову ложку ромашки заварюють склянкою окропу, а потім відвар розводять в літрі холодної води.
Щоб застосувати гірчицю, змастіть нею кожен шматок з усіх боків. Складіть їх в миску, накрийте плівкою і помістіть в холодильник.
Також можна натерти куряче м'ясо сумішшю цукру та солі. Допоможе і часник — наріжте зубчики і нашпигуйте ними курятину, додаючи сіль.
На жаль в більшості супермаркетів та магазинів прилавки переповнені неякісною м’ясною продукцією. Тварин та птицю годують різною «хімією», щоб вони швидше росли і набирали масу, передають Патріоти України. Нас, споживачів, та любителів смачно поїсти ба...
Чим вищий рівень метаболізму, тим більше калорій витрачаєте у стані спокою. Щоб зрушити стрілки терезів з мертвої точки, є кілька хитрощів, які допоможуть подолати плато в схудненні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Найпростіший спосіб п...