Покращує зір і знижує ризик раку! Названо диво-овоч, доступний українцям у будь-яку пору року

Морква - це дуже корисний овоч, який доступний українцям цілий рік. Про корисні властивості цього овоча розповіла дієтолог Світлана Фус на Facebook, зазначають Патріоти України.

У чому переваги моркви

Морква - низькокалорійний овоч, в ньому всього 34-45 Ккал/100 г, також він містить від 5,1 до 9 г вуглеводів на 100 г і 3,6 г клітковини. Схожі показники має капуста, квасоля і спаржа. 100 грамів сирої або вареної моркви покриває майже 200% потреби в бета-каротині, який є провітаміном вітаміну А.

Бонуси вживання моркви

Морква здавна відома як чудовий засіб для підтримки хорошого зору. Вживання овоча уповільнює процес вікової макулярної дистрофії сітківки, яка є головною причиною втрати зору в літньому віці. Цей ефект забезпечується якраз високим вмістом бета-каротину.

Також вона має протипухлинну дію і знижує ризик розвитку онкологічних захворювань завдяки двом сполукам: бета-каротину і фалькарінолу. Бета-каротин нейтралізує вільні радикали, які є причиною пухлин і запобігає старінню. А фалькарінол досліджується як протипухлинна речовина.

Однак бета-каротин діє за умови, якщо він поставляється в природній формі разом з їжею. Дослідження показали, що біодобавки з бета-каротином марні. Крім того, це жиророзчинний нутрієнт, тому овочі, що містять каротин, доцільніше вживати у вигляді салатів і вінегретів, заправлених нежирною сметаною, йогуртом або рослинною олією.

Моркву можна вживати в сирому вигляді, варити або запікати її цілком, розрізаючи на шматочки вже безпосередньо перед їжею. У будь-якому вигляді вона буде корисною.

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

вівторок, 7 травень 2024, 11:14

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України. . Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко....

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині розігрівають апельсин і лимон у мікрохвильовій печі

вівторок, 7 травень 2024, 10:12

Мікрохвильова піч зайняла почесне місце на нашій кухні. Поки спеціалісти ведуть суперечку, корисна чи шкідлива їжа, приготована в НВЧ, ми активно використовуємо всі її можливості, передають Патріоти України. Так деякі кухарі поміщають у мікрохвильовку ...