Користь дріжджового хліба
В першу чергу, потрібно розуміти, що користь несе тільки натуральний дріжджовий хліб. У ньому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Але такий хліб не продається в звичайних магазинах, адже він дуже швидко псується, і викладати його на прилавки просто не вигідно.
Однак, якщо ви печете хліб самі або купуєте його в спеціальній пекарні, можете бути спокійні. Дріжджовий хліб - відмінне джерело енергії, тому найкраще вживати його на сніданок.
Кому не можна дріжджовий хліб
Не рекомендується такий продукт тим, хто худне, діабетикам і людям, схильним до ожиріння. Також не варто вживати подібний вид хліба тим, у кого є проблеми з серцдем і судинами.
Ну а категорично не можна його їсти тим, хто страждає від різних шлункових і кишкових захворювань. Обумовлена така заборона великим вмістом дріжджів, які провокують процес бродіння і можуть викликати різні порушення травного тракту.
Чому дріжджовий хліб може бути шкідливим
Дієтологи стверджують, що такий хліб гірше перетравлюється. Також в наш час рідко можна зустріти пекарні, де продукти готуються тільки з натуральних інгредієнтів. Так як дріжджовий хліб є швидкопсувним, в нього часто додають різні консерванти, розпушувачі і стабілізатори.
Також це дуже калорійний продукт, тому він може привести не тільки до зайвих кілограмів, а й до проблем з травленням. Але важливо розуміти, що такі побічні ефекти можливі тільки при вживанні хліба в великих кількостях.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...