Поради дієтолога: Секрети дріжджового хліба, і кому варто від нього відмовитися

Про користь дріжджового хліба ходять справжні легенди. Але правда в тому, що далеко не всім можна вживати в їжу цей продукт.

Чим же корисний такий хліб, чому його так часто радять додати в раціон, і чому деяким людям він просто протипоказаний? Ми дізналися відповіді на всі ці питання і готові поділитися з вами, передають Патріоти України.

Користь дріжджового хліба

В першу чергу, потрібно розуміти, що користь несе тільки натуральний дріжджовий хліб. У ньому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Але такий хліб не продається в звичайних магазинах, адже він дуже швидко псується, і викладати його на прилавки просто не вигідно.

Однак, якщо ви печете хліб самі або купуєте його в спеціальній пекарні, можете бути спокійні. Дріжджовий хліб - відмінне джерело енергії, тому найкраще вживати його на сніданок.

Кому не можна дріжджовий хліб

Не рекомендується такий продукт тим, хто худне, діабетикам і людям, схильним до ожиріння. Також не варто вживати подібний вид хліба тим, у кого є проблеми з серцдем і судинами.

Ну а категорично не можна його їсти тим, хто страждає від різних шлункових і кишкових захворювань. Обумовлена така заборона великим вмістом дріжджів, які провокують процес бродіння і можуть викликати різні порушення травного тракту.

Чому дріжджовий хліб може бути шкідливим

Дієтологи стверджують, що такий хліб гірше перетравлюється. Також в наш час рідко можна зустріти пекарні, де продукти готуються тільки з натуральних інгредієнтів. Так як дріжджовий хліб є швидкопсувним, в нього часто додають різні консерванти, розпушувачі і стабілізатори.

Також це дуже калорійний продукт, тому він може привести не тільки до зайвих кілограмів, а й до проблем з травленням. Але важливо розуміти, що такі побічні ефекти можливі тільки при вживанні хліба в великих кількостях.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...