Сало - один із найпопулярніших і найбільш знаменитих продуктів української кухні. Воно є свого роду візитівкою України і часто є в кожному будинку. Це не тільки смачний, але й корисний продукт, передають Патріоти України.
Іноді бажання поїсти сало може виникнути само собою. Якщо після того, як ви його з'їли, тяга не проходить, це може свідчити про деякі проблеми зі здоров'ям.
Найчастіше постійно хочеться сала людям із неправильним раціоном харчування, в якому не вистачає жирів. Багато хто помилково вважає, що якщо прибрати жири зі щоденного вживання, то можна швидше позбутися небажаних кілограмів, але так робити не можна. Подібні експерименти з дієтою можуть серйозно нашкодити вашому організму і призвести до збою в обміні речовин. Це в свою чергу тільки посилить тягу до жирних продуктів, в тому числі і до сала.
Однак можуть бути й інші причини, з яких людям хочеться солоного сала або ж сала з часником. Наприклад, це може говорити про дефіцит вітамінів D, Е і А в організмі. Крім того, може не вистачати селену, кальцію і низки інших мінералів.
Сало на 90% складається з різних жирів. У розумних кількостях воно є дуже корисним для вашого організму. Цей продукт багатий на вітаміни А, Е і D, які допомагають підтримувати нормальну роботу вашого організму. Можна сказати, що це свого роду мультивітамінка.
Наприклад, якщо за обідом ви з'їсте 1-2 шматочки сала, то допоможете позбавити свій організм від "поганого" холестерину і очистите ваші кровоносні судини. Буде ще краще, якщо ви доповните сало часником. До того ж, сало не перевантажує печінку. А ось енергія і відчуття ситості на довгий час вам забезпечені.
Багато хто також радить їсти сало перед виходом на вулицю в холодну пору року. Секрет у тому, що воно має зігріваючу властивість, оскільки насичує ваш організм корисними жирами.
Якщо вірити вченим, то за допомогою вживання сала можна поліпшити свої розумові здібності. Вплив сала на ваш мозок можна порівняти з шоколадом. Сало, до того ж, допомагає захиститися від онкологічних захворювань, зміцнює імунітет і позитивно впливає на згортання крові.
Вживання сала позитивно позначається і на травленні. Цей продукт стимулює регулярний відтік жовчі з жовчного міхура, що захистить вас від її застою і згущення. У свою чергу це усуває запальні процеси як у жовчному міхурі, так і в печінці.
Цей продукт також сприяє виділенню інших ферментів, які потрібні для нормального травлення. А ось баланс цих ферментів покращує обмін речовин. До того ж, жирні кислоти і вітаміни, які містяться в салі, зменшують запалення в шлунку і кишечнику.
Не секрет, що кожен продукт варто вживати з розумом. У помірних кількостях сало можна їсти щодня. Якщо ж говорити про те, скільки сала можна вживати на день, лікарі кажуть, що при звичайному способі життя людям варто з'їдати 15-20 грамів. Для спортсменів або людей із високим фізичним навантаженням добова норма досягає до 50 грамів.
Однак зверніть увагу, людям із зайвою вагою, проблемами з травленням, нирками і печінкою салом зловживати не варто.
Інсульт – надзвичайно поширений стан. Щороку з інсультами в Україні госпіталізують понад 145 тисяч осіб. Передумови, що значно підвищують ризик виникнення цього стану, медики називають факторами ризику, передають Патріоти України. "Ефективна профілакти...
У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...