Просто додайте один інгредієнт! Як покращити смак курячого бульйону

Курячий бульйон досить популярна страва і багато українців готує її до свого столу. Однак, мало хто задумується, що його смак можна значно покращити за допомогою всього лише одного продукту, передають Патріоти України.

Головним секретом приготування дійсно запашнього курячого бульйону, кажуть кулінари, є використання не тільки м'яса, але й кісток. При цьому, їх потрібно додавати окремо і одразу після попереднього оброблення.

Насамперед, зніміть з кісток все м'ясо, яке вже можна додавати у воду для майбутнього бульйона. А ось з кістками ще доведеться попрацювати. Спочатку відправте їх на сковорідку.

Смажити кістки довго не потрібно, вистачить й кількох хвилин. На курячих кістках повинна з'явитися характерна золотистість. Тільки після цього їх можна додавати у бульйон.

Кулінари радять не переборщувати з цим компонентом. Вони рекомендують на 1 л рідини брати не більше 50 г кісток. Такої кількості буде цілком достатньо для насиченого і яскравого смаку.

Саме за рахунок легкого обсмаження кістки бульйон отримає дуже цікавий смак, а його аромат буде набагато приємнішим. Щоб бульйон отримав ще й яскравого забарвлення, кулінари радять додати до води цибулину з лушпинням. А моркву краще порізати на досить великі шматки.

Дресирувальник собак розповів, на що варто звернути увагу, залишаючи улюбленця вдома одного

середа, 26 листопад 2025, 23:10

Залишати собаку вдома наодинці буває непросто - і для власника, і для тварини. Однак один досвідчений тренер собак поділився порадами, як зробити цей процес менш стресовим для вашого улюбленця, передають Патріоти України. Собаки — соціальні тварини, то...

Це може здивувати! Вчені зруйнували головний міф про здоровий сон

середа, 26 листопад 2025, 18:43

Скільки годин сну насправді потрібно дорослій людині – питання, навколо якого вже давно точаться дискусії. Хоча популярна норма "вісім годин" сприймається як незаперечний стандарт, сучасні науковці дедалі частіше ставлять її під сумнів, передають Патрі...