Просто додайте один інгредієнт! Як покращити смак курячого бульйону

Курячий бульйон досить популярна страва і багато українців готує її до свого столу. Однак, мало хто задумується, що його смак можна значно покращити за допомогою всього лише одного продукту, передають Патріоти України.

Головним секретом приготування дійсно запашнього курячого бульйону, кажуть кулінари, є використання не тільки м'яса, але й кісток. При цьому, їх потрібно додавати окремо і одразу після попереднього оброблення.

Насамперед, зніміть з кісток все м'ясо, яке вже можна додавати у воду для майбутнього бульйона. А ось з кістками ще доведеться попрацювати. Спочатку відправте їх на сковорідку.

Смажити кістки довго не потрібно, вистачить й кількох хвилин. На курячих кістках повинна з'явитися характерна золотистість. Тільки після цього їх можна додавати у бульйон.

Кулінари радять не переборщувати з цим компонентом. Вони рекомендують на 1 л рідини брати не більше 50 г кісток. Такої кількості буде цілком достатньо для насиченого і яскравого смаку.

Саме за рахунок легкого обсмаження кістки бульйон отримає дуже цікавий смак, а його аромат буде набагато приємнішим. Щоб бульйон отримав ще й яскравого забарвлення, кулінари радять додати до води цибулину з лушпинням. А моркву краще порізати на досить великі шматки.

Народні прикмети на 24 листопада: Щасливий день для весілля та ворожіння на судженого. Чому на Катерину Санницю ходять у вивернутому одязі

понеділок, 24 листопад 2025, 0:27

Православне свято 24 листопада за новим календарем (7 грудня за старим) - день пам'яті святої Катерини, Олександрійської мучениці (у народі - Катеринин день), а також преподобного Меркурія, пісника Києво-Печерського, а також преподобного Меркурія Черні...

Це може здивувати! Про що насправді попереджають нічні сновидіння - думка нейрохірурга

неділя, 23 листопад 2025, 23:10

Відомо, що людина проводить уві сні до третини життя. У цей час мозок відключається від зовнішнього світу, тіло відпочиває, а у внутрішньому просторі розгортаються історії, які часом здаються реальнішими за саму реальність, передають Патріоти України з...