Хитрощі приготування бограча по-закарпатськи від закарпатського кухаря - процес приготування, корисні поради щодо вибору м'яса, приправ, передають Патріоти України.
Традиційна страва закарпатської кухні поєднує різні види м'яса – свинину, телятину, кролятину з різними овочами і спеціями. Саме така різноманітність дозволяє створити суп з особливим, насиченим смаком.
Інгредієнти для приготування бограча
- м’ясо: свинина чи телятина – 900 г,
- сало – 70 г,
- картопля – 500 г,
- солодкий перець – 2 шт.,
- помідор – 2 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- морква – 2 шт.,
- копчена паприка – 2 ч. л.,
- перець чилі – 10 г,
- сіль, часник – за смаком.
Як приготувати бограч
- Спочатку свине сало ріжемо на дрібні кубики, кладемо до казана або каструлі та розтоплюємо.
- Коли сало трохи розтане, додайте порізану свинину та яловичину і обсмажуйте його до отримання рум’яної скоринки.
- Для смачного бограча важливо обрати якісне м’ясо. Зазвичай використовують телятину та свинину, але смачно буде і з ковбасками.
- Начищену картоплю нарізаємо на великі кубики. Важливо нарізати її на однакові кубики або брусочки. Додаємо картоплю до підрум’яненого м’яса.
- Додаємо до суміші порізані на великі кубики помідори, солодкий перець і цибулю. Все це тушкуємо, регулярно помішуючи на невеликому вогні, щоб інгредієнти не пригоріли.
- До овочів із м’ясом додаємо спеції та заливаємо водою.
- Закриваємо казан чи каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні до готовності. Бограч можна приготувати в розігрітій до 180 градусів духовці, час готування – близько півтори години.
- Періодично перевіряйте консистенцію бограча та смак на сіль і спеції та додайте їх за потреби.
Бограч зазвичай подають гарячим, можна з лавашем, сметаною та зеленню на ваш вибір.
Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...
Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...