Рідні таке точно оцінять, дуже смачно! Хрусткі і м'які пиріжки-рулетики - мало тіста і багато начинки

Пиріжки-рулетики виходять дуже смачні. Начинки багато, тісто тоненьке і хрустке, передають Патріоти України.

Основа готується швидко без дріжджів, соди і розпушувача. А приготувати страву можна з різною начинкою на ваш смак. Хоч це буде картопля, капуста або гриби, шинка, сир та інше. Такі пиріжки можуть бути і просто як перекус, сніданок, вечеря або святкова страва.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно — 300г
  • вода — 250мл (окріп)
  • олія — 2ст.л.
  • сіль — 1ч.л.

Для начинки:

  • картопля — 5-6шт. (600г)
  • сіль -1 ч.л. (неповна)
  • вершкове масло — 30г
  • молоко — 30-50мл
  • цибуля — 3-4шт
  • олія — 2-3ст.л.

Приготування:

  1. Відварюємо картоплю до готовності в підсоленій воді, пюрируємо і додаємо вершкове масло. Додаємо молоко і перемішуємо. Має вийти не рідке пюре.
  2. Цибулю нарізаємо дрібно, обсмажуємо на рослинній олії і додаємо в пюре разом з подрібненою зеленню.
  3. Просіяне борошно змішуємо з сіллю, заливаємо окропом і вимішуємо тісто спочатку лопаткою, потім руками.
  4. Ділимо остигле тісто на 15 шматочків. Розкачуємо кожен шматочок в тонкі прямокутники.
  5. Викладаємо на один край прямокутника начинку, підвертаємо краю і звертаємо трубочку.
  6. Обсмажуємо трубочки-пиріжки на рослинній олії з усіх боків до рум'яності.
  7. Викладаємо готові пиріжки на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...