Незважаючи на те, що у справі посадки та вирощування томатів вже давно, здавалося б, розкрито всі секрети, деякі дачники постійно вдосконалюють цей процес, передають Патріоти України.
Так, автори одного з youtube-каналів пропонують проводити висадку розсади у відкритий ґрунт методом «посадки лежачи». У цьому випадку, запевняють вони, під час дощу дощова вода більше надходить до коріння, тому що збирається у траншеях. Крім того, під час вітряних днів розсаду менше «тріпає», оскільки вона знаходиться в низині. Ще один випадок, коли спосіб виправдає себе — якщо рослини вже трохи витяглися, але ще не можуть стояти вертикально. Як проводиться посадка методом «лежачи у траншею», автори каналу показали на відео.
Ще одне ноу-хау у справі вирощування помідорів показали автори іншого youtube-каналу. Вірніше, це навіть не нова ідея, а забутий метод, що застосовувався за часів наших дідусів та бабусь — підживлення розсади без хімії, на основі лаврового листу.
Справа в тому, що лавровий лист має багатий хімічний склад: у ньому містяться елементи групи B, C, а також кальцій, фосфор, фтор, ефірні олії та багато інших елементів. Всі вони покращують рух соків у рослинних клітинах, допомагають відновитися ослабленим культурам, забезпечують нормальне протікання процесу фотосинтезу, захищають від шкідників та надають інший сприятливий вплив та збільшують урожайність.
Добриво готується так: лаврові листочки необхідно покришити і подрібнити в кавомолці. Отриманий порошок додаємо в ґрунт при посадці насіння або ж при пікіруванні паростків з розрахунку 1 чайна ложка на одну склянку ґрунтосуміші.
Можливо, комусь із дачників ці методи здадуться цікавими, і вони почнуть застосовувати їх уже наступного сезону.
Покращити стан кишківника можна дуже легко, якщо відмовитись від поширеної вечірньої звички. Мова йде про пізню вечерю, яка завдає чималого дискомфорту організму, передають Патріоти України з посиланням на The Mirror. Епідеміолог Тім Спектор закликав ...
Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...