Новорічні та різдвяні свята – це завжди традиційні застілля і багато смакоти. Вартість продуктів за останній рік суттєво зросла, але кожній господині хочеться, щоб на столі стояли улюблені страви всіх домочадців. Одною з таких страв є олів'є, зазначають Патріоти України.
Як підрахували експерти, за два кілограми цього салату доведеться викласти 152 гривні й це вже на 7 гривень більше, ніж рік тому. Найдорожчий компонент салату – це ковбаса, але експерти радять її замінити вареним курячим м'ясом.
Але самий просто спосіб здешевити будь-які святкові страви – це не купувати майонез, а приготувати його самостійно. Рецепт майонезу дуже простий: яйця, гірчиця, сіль, рослинна олія і цукор. Для потрібної консистенції достатньо повільно влити олію і все збити.
Ще один варіант – майонез на основі молока. Вам знадобиться 150 мл молока 2,5% жирності, 300 грамів соняшникової олії, 2-3 ч. л гірчиці, 1 ст. л лимонного соку, цукор і сіль. Молоко збити у блендері, додати масло і збивати до густого стану, потім додати сіль, цукор, гірчицю і сік лимона, а потім збивати ще 5 хвилин.
Рибу можна засолити самостійно і не купувати дорогу в супермаркетах. Її потрібно ретельно промити, просушити, натерти сіллю з цукром і залишити на добу.
Також можна заощадити й на алкогольних напоях. На основі вина можна приготувати глінтвейн, пунш або сангрію. Для таких напоїв вам необов'язково купувати дорогі вина в пляшках, підійдуть ті, які продають у коробках.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...