Новорічні та різдвяні свята – це завжди традиційні застілля і багато смакоти. Вартість продуктів за останній рік суттєво зросла, але кожній господині хочеться, щоб на столі стояли улюблені страви всіх домочадців. Одною з таких страв є олів'є, зазначають Патріоти України.
Як підрахували експерти, за два кілограми цього салату доведеться викласти 152 гривні й це вже на 7 гривень більше, ніж рік тому. Найдорожчий компонент салату – це ковбаса, але експерти радять її замінити вареним курячим м'ясом.
Але самий просто спосіб здешевити будь-які святкові страви – це не купувати майонез, а приготувати його самостійно. Рецепт майонезу дуже простий: яйця, гірчиця, сіль, рослинна олія і цукор. Для потрібної консистенції достатньо повільно влити олію і все збити.
Ще один варіант – майонез на основі молока. Вам знадобиться 150 мл молока 2,5% жирності, 300 грамів соняшникової олії, 2-3 ч. л гірчиці, 1 ст. л лимонного соку, цукор і сіль. Молоко збити у блендері, додати масло і збивати до густого стану, потім додати сіль, цукор, гірчицю і сік лимона, а потім збивати ще 5 хвилин.
Рибу можна засолити самостійно і не купувати дорогу в супермаркетах. Її потрібно ретельно промити, просушити, натерти сіллю з цукром і залишити на добу.
Також можна заощадити й на алкогольних напоях. На основі вина можна приготувати глінтвейн, пунш або сангрію. Для таких напоїв вам необов'язково купувати дорогі вина в пляшках, підійдуть ті, які продають у коробках.
Яблука з кісточками можна їсти, але варто пам'ятати, що насіння яблук містить амигдалін — сполуку, яка в організмі може перетворюватися на ціаністий водень (отруту). Однак для того, щоб це стало небезпечним, потрібно з'їсти дуже велику кількість насінн...
Кольорова система маркування, яка використовується на професійних кухнях, створена для того, щоб уникнути забруднення продуктів через їхнє перекриття, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Наприклад, червона дошка призначена для м'яса, синя —...