Сангрія замість шампанського: Як здешевити найпопулярніші святкові страви, не зіпсувавши їх якість

Новорічні та різдвяні свята – це завжди традиційні застілля і багато смакоти. Вартість продуктів за останній рік суттєво зросла, але кожній господині хочеться, щоб на столі стояли улюблені страви всіх домочадців. Одною з таких страв є олів'є, зазначають Патріоти України.

Як підрахували експерти, за два кілограми цього салату доведеться викласти 152 гривні й це вже на 7 гривень більше, ніж рік тому. Найдорожчий компонент салату – це ковбаса, але експерти радять її замінити вареним курячим м'ясом.

Але самий просто спосіб здешевити будь-які святкові страви – це не купувати майонез, а приготувати його самостійно. Рецепт майонезу дуже простий: яйця, гірчиця, сіль, рослинна олія і цукор. Для потрібної консистенції достатньо повільно влити олію і все збити.

Ще один варіант – майонез на основі молока. Вам знадобиться 150 мл молока 2,5% жирності, 300 грамів соняшникової олії, 2-3 ч. л гірчиці, 1 ст. л лимонного соку, цукор і сіль. Молоко збити у блендері, додати масло і збивати до густого стану, потім додати сіль, цукор, гірчицю і сік лимона, а потім збивати ще 5 хвилин.

Рибу можна засолити самостійно і не купувати дорогу в супермаркетах. Її потрібно ретельно промити, просушити, натерти сіллю з цукром і залишити на добу.

Також можна заощадити й на алкогольних напоях. На основі вина можна приготувати глінтвейн, пунш або сангрію. Для таких напоїв вам необов'язково купувати дорогі вина в пляшках, підійдуть ті, які продають у коробках.

Джерело: РБК-Україна

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...