Сангрія замість шампанського: Як здешевити найпопулярніші святкові страви, не зіпсувавши їх якість

Новорічні та різдвяні свята – це завжди традиційні застілля і багато смакоти. Вартість продуктів за останній рік суттєво зросла, але кожній господині хочеться, щоб на столі стояли улюблені страви всіх домочадців. Одною з таких страв є олів'є, зазначають Патріоти України.

Як підрахували експерти, за два кілограми цього салату доведеться викласти 152 гривні й це вже на 7 гривень більше, ніж рік тому. Найдорожчий компонент салату – це ковбаса, але експерти радять її замінити вареним курячим м'ясом.

Але самий просто спосіб здешевити будь-які святкові страви – це не купувати майонез, а приготувати його самостійно. Рецепт майонезу дуже простий: яйця, гірчиця, сіль, рослинна олія і цукор. Для потрібної консистенції достатньо повільно влити олію і все збити.

Ще один варіант – майонез на основі молока. Вам знадобиться 150 мл молока 2,5% жирності, 300 грамів соняшникової олії, 2-3 ч. л гірчиці, 1 ст. л лимонного соку, цукор і сіль. Молоко збити у блендері, додати масло і збивати до густого стану, потім додати сіль, цукор, гірчицю і сік лимона, а потім збивати ще 5 хвилин.

Рибу можна засолити самостійно і не купувати дорогу в супермаркетах. Її потрібно ретельно промити, просушити, натерти сіллю з цукром і залишити на добу.

Також можна заощадити й на алкогольних напоях. На основі вина можна приготувати глінтвейн, пунш або сангрію. Для таких напоїв вам необов'язково купувати дорогі вина в пляшках, підійдуть ті, які продають у коробках.

Джерело: РБК-Україна

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...

А ви це знали? Для чого до курячого бульйону кладуть цибулю у шкаралупі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:10

Зварити курячий бульйон - майже щоденна дія господинь. Приготування перших страв на його основі виходять ароматні та одночасно дієтичні. Іноді куряче м’ясо з бульйону використовується для інших страв, тому важливим є зовнішній вигляд продукту, передают...