Холодець вважається популярною стравою, проте приготувати її виходить не у всіх. Є чотири прості правила, завдяки яким страва вийде апетитною, швидко застигне і буде прозорою, передають Патріоти України.
Холодець не приготувати без свинячих ніжок та «рульки». На 8-10 л беруть 1-2 шт. – Залежно від бажаної “міцності”. Підійдуть і курячі лапки. Усі частини, які з хрящиками, суглобами – словом, усе, що збагатить блюдо колагеном.
Прозорості не вдасться досягти, якщо влити холодну воду в киплячий бульйон. У такому разі він перестане бути міцним і клейким, «розшаровуватиметься», що в результаті вплине на застигання.
Бульйон для холодця не любить кипіти. Перша піна має бути швидко знята. Тому слід озброїтися шумівкою та запастися терпінням. Збирають найпершу піну без залишку, чекаючи біля каструлі моменту закипання.
Коли холодець зварився, не слід поспішати його охолоджувати та «розбирати». Досвідчені кулінари дають йому кілька годин настоятися. Завдяки цьому страва вийде міцнішою: вона насититься желюючими речовинами – у гарячому стані воно також віддає їх.
Таким чином, навіть після вимкнення вогню холодець продовжує набирати смак та аромат.
Усі рослини — і городні, і садові — краще розвиваються, коли поряд із ними ростуть “дружні” культури. Це стосується й плодових дерев: вони теж мають своїх ідеальних та небажаних сусідів. Досвідчені садівники застерігають — є рослини, які не можна висад...
Останніх же, зі свого боку, можна умовно розділити на тих, хто їздить винятково за правилами дорожнього руху, і тих, хто літає так, ніби у нього не автомобіль, а як мінімум легкомоторний літак. Астрологиня Людмила Булгакова назвала знаки зодіаку, які л...