
Холодець вважається популярною стравою, проте приготувати її виходить не у всіх. Є чотири прості правила, завдяки яким страва вийде апетитною, швидко застигне і буде прозорою, передають Патріоти України.
Холодець не приготувати без свинячих ніжок та «рульки». На 8-10 л беруть 1-2 шт. – Залежно від бажаної “міцності”. Підійдуть і курячі лапки. Усі частини, які з хрящиками, суглобами – словом, усе, що збагатить блюдо колагеном.
Прозорості не вдасться досягти, якщо влити холодну воду в киплячий бульйон. У такому разі він перестане бути міцним і клейким, «розшаровуватиметься», що в результаті вплине на застигання.
Бульйон для холодця не любить кипіти. Перша піна має бути швидко знята. Тому слід озброїтися шумівкою та запастися терпінням. Збирають найпершу піну без залишку, чекаючи біля каструлі моменту закипання.
Коли холодець зварився, не слід поспішати його охолоджувати та «розбирати». Досвідчені кулінари дають йому кілька годин настоятися. Завдяки цьому страва вийде міцнішою: вона насититься желюючими речовинами – у гарячому стані воно також віддає їх.
Таким чином, навіть після вимкнення вогню холодець продовжує набирати смак та аромат.
Мрієте про міцні та здорові нігті, які не ламаються? Те, що потрапляє на вашу тарілку цієї осені, може істотно вплинути на їхній стан. Овочі цієї пори року допоможуть вашим нігтям регенеруватися та стати більш стійкими до пошкоджень, передають Патріоти...
Люди вірили у різноманітні прикмети не лише в давнину, існує чимало забобон, на які звертають увагу і люди сучасні. Зокрема, на те, які предмети не рекомендується залишати на ніч на кухонному столі, передають Патріоти України з посиланням на "Факти". А...