Секрет досвідчених господинь! Як готувати холодець, щоб він швидко застигав і був прозорим

Холодець вважається популярною стравою, проте приготувати її виходить не у всіх. Є чотири прості правила, завдяки яким страва вийде апетитною, швидко застигне і буде прозорою, передають Патріоти України.

Складові

Холодець не приготувати без свинячих ніжок та «рульки». На 8-10 л беруть 1-2 шт. – Залежно від бажаної “міцності”. Підійдуть і курячі лапки. Усі частини, які з хрящиками, суглобами – словом, усе, що збагатить блюдо колагеном.

Вода

Прозорості не вдасться досягти, якщо влити холодну воду в киплячий бульйон. У такому разі він перестане бути міцним і клейким, «розшаровуватиметься», що в результаті вплине на застигання.

Перша піна

Бульйон для холодця не любить кипіти. Перша піна має бути швидко знята. Тому слід озброїтися шумівкою та запастися терпінням. Збирають найпершу піну без залишку, чекаючи біля каструлі моменту закипання.

Після приготування

Коли холодець зварився, не слід поспішати його охолоджувати та «розбирати». Досвідчені кулінари дають йому кілька годин настоятися. Завдяки цьому страва вийде міцнішою: вона насититься желюючими речовинами – у гарячому стані воно також віддає їх.

Таким чином, навіть після вимкнення вогню холодець продовжує набирати смак та аромат.

Це значно полегшить життя: Як вимкнути рекламу в застосунках і браузері на Android та iOS

неділя, 1 червень 2025, 19:05

Реклама на сучасних смартфонах з'являється в додатках, спливає під час роботи та може навіть проникати у системні меню. Це не лише дратує, а й часто уповільнює пристрій. Про те, як самостійно прибрати більшість таких оголошень без сторонніх програм, пи...

Панянкам на замітку! Названо продукти, які можуть сповільнити появу сивини

неділя, 1 червень 2025, 13:05

Посивіння – природний процес, пов'язаний зі старінням, генетикою, умовами навколишнього середовища. Також на нього впливають вітаміни q мікроелементи – їхня нестача може прискорити посивіння і навіть призвести до передчасної втрати пігменту, передають ...