Навіть у найдосвідченіших кулінарів трапляються помилки на кухні. Прикро, якщо готуєте улюблену страву для близьких і випадково її переперчили. Зайвий перець псує не лише саму страву, а й настрій усім, передають Патріоти України.
Найпростіший і найефективніший спосіб — приготувати другу порцію, не поперчивши її. Змішайте її з гострою порцією і ситуація врятована. Якщо ж переперчили суп — просто долийте в нього води та покладіть більше готової крупи чи картоплі.
При можливості додайте в страву цукор — він нівелює гіркоту перцю. Якщо ви лише трохи переперчили — щіпка цукру чи меду вам допоможе.
Відмінний варіант — подати улюблений салат або овочі як гарнір. Вони візьмуть він надлишок перцю. Відмінно підійдуть для цього огірки та помідори.
Якщо це доречно у блюді, додайте молоко, вершки чи сметану. Молочні продукти добре нейтралізують кислоту. Якщо це доречно у блюді — додайте до нього молоко, сметану, вершки або вершковий сир.
Нейтралізувати гостроту крім цукру допоможе також кислота — сік лимона чи лайма, оцет чи кислі помідори. Однак додавайте їх обережно, інакше ризикуєте остаточно зіпсувати страву.
При можливості в переперчену страву можна додати горіхи, кунжут та кунжутну пасту, насіння льону, висівки. Злаки та горіхи вберуть зайву гостроту і додадуть цікаву нотку у страву.
Якщо переперчили м’ясо або фарш, додайте варену крупу або овочі та приготуйте овочеві котлети. Якщо пересолили шматочки м’яса, то змішайте їх із дрібно нарізаним ананасом і залиште на 20 хвилин. Після цього приберіть ананас або подавайте м’ясо разом із фруктами.
Великі переперчені шматки м’яса натріть сметаною, посипте сиром та запікайте протягом 15 хвилин при 180°. Такий самий трюк можна зробити з рибою.
Досвідчені автомобілісти, які раніше розповіли, чи варто їздити на перекачаних шинах, порадили дуже корисну звичку: щоразу з’їдати дольку лимона перед тим, як сісти за кермо, пише Arguments.kyiv.ua, передають Патріоти України. Особливо це актуально пер...
Багато з нас не уявляють ранку без чашки кави, адже кофеїн — це перевірений спосіб прокинутися та зібратися з думками. Але чи знали ви, що зелений чай — це також джерело кофеїну, але м’якого, з делікатною дією та користю для здоров’я, передають Патріот...