Навіть у найдосвідченіших кулінарів трапляються помилки на кухні. Прикро, якщо готуєте улюблену страву для близьких і випадково її переперчили. Зайвий перець псує не лише саму страву, а й настрій усім, передають Патріоти України.
Найпростіший і найефективніший спосіб — приготувати другу порцію, не поперчивши її. Змішайте її з гострою порцією і ситуація врятована. Якщо ж переперчили суп — просто долийте в нього води та покладіть більше готової крупи чи картоплі.
При можливості додайте в страву цукор — він нівелює гіркоту перцю. Якщо ви лише трохи переперчили — щіпка цукру чи меду вам допоможе.
Відмінний варіант — подати улюблений салат або овочі як гарнір. Вони візьмуть він надлишок перцю. Відмінно підійдуть для цього огірки та помідори.
Якщо це доречно у блюді, додайте молоко, вершки чи сметану. Молочні продукти добре нейтралізують кислоту. Якщо це доречно у блюді — додайте до нього молоко, сметану, вершки або вершковий сир.
Нейтралізувати гостроту крім цукру допоможе також кислота — сік лимона чи лайма, оцет чи кислі помідори. Однак додавайте їх обережно, інакше ризикуєте остаточно зіпсувати страву.
При можливості в переперчену страву можна додати горіхи, кунжут та кунжутну пасту, насіння льону, висівки. Злаки та горіхи вберуть зайву гостроту і додадуть цікаву нотку у страву.
Якщо переперчили м’ясо або фарш, додайте варену крупу або овочі та приготуйте овочеві котлети. Якщо пересолили шматочки м’яса, то змішайте їх із дрібно нарізаним ананасом і залиште на 20 хвилин. Після цього приберіть ананас або подавайте м’ясо разом із фруктами.
Великі переперчені шматки м’яса натріть сметаною, посипте сиром та запікайте протягом 15 хвилин при 180°. Такий самий трюк можна зробити з рибою.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...