Багатьох розчаровує той факт, що кольоровий одяг після прання линяє, через що втрачає свою привабливість. Щоб зберегти колір одягу, зовсім не обов'язково використовувати дорогі засоби; є прості продукти, які допоможуть вам у цьому – оцет, лимонний сік та заварка чаю, передають Патріоти України.
Про те, як зберегти інтенсивний колір одягу після неодноразового прання, розповіло польське видання Interia Porady. Є три природні засоби, які варто додавати в пральну машинку, щоб вберегти речі від линяння.
Оцет
Оцет – це універсальний засіб, що має широкий спектр застосування не тільки в кулінарії. Саме завдяки йому можна видалити жир та бруд навіть на тканинах.
Якщо ви хочете зберегти колір свого одягу, рекомендується замочити його в розчині води та оцту в пропорції 1:1 перед тим, як покласти його в пральну машину. Після чого випрати у звичному режимі.
Ви також можете додати цей засіб до прання разом із пральним порошком. Оцет не тільки позбавить від вапняного нальоту та осаду в барабані, але й запобігатиме електризуванню одягу.
Лимонний сік
Лимон найкраще споживати разом з чаєм. Однак і він знаходить цікаве застосування, наприклад, в прибиранні. Багато розумних господинь використовують лимонний сік, коли хочуть позбутися вапняного нальоту у ванній. Він також стане вам надійним помічником під час прання.
Якщо наш білий одяг втратив свою привабливість, замочіть його на кілька годин у воді з лимонним соком або часточками лимона. Така "ванна" допоможе відбілити речі і підкреслить колір тканин. Якщо ви хочете посилити ефект, вилийте сік цілого фрукта в місткість для порошку в пральній машинці.
Чай
Чайна заварка буде ідеальним помічником у пранні речей чорного кольору. Адже міцна чайна есенція здатна відновити колір темного одягу на кілька тонів. Для цього достатньо в останній етап програми прання в пральній машині додати цілу склянку міцного чорного чаю.
Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...
Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...