Секрет від справжніх господинь! Що додати в пральну машинку, щоб зберегти колір речей - три поради

Багатьох розчаровує той факт, що кольоровий одяг після прання линяє, через що втрачає свою привабливість. Щоб зберегти колір одягу, зовсім не обов'язково використовувати дорогі засоби; є прості продукти, які допоможуть вам у цьому – оцет, лимонний сік та заварка чаю, передають Патріоти України.

Про те, як зберегти інтенсивний колір одягу після неодноразового прання, розповіло польське видання Interia Porady. Є три природні засоби, які варто додавати в пральну машинку, щоб вберегти речі від линяння.

Оцет

Оцет – це універсальний засіб, що має широкий спектр застосування не тільки в кулінарії. Саме завдяки йому можна видалити жир та бруд навіть на тканинах.

Якщо ви хочете зберегти колір свого одягу, рекомендується замочити його в розчині води та оцту в пропорції 1:1 перед тим, як покласти його в пральну машину. Після чого випрати у звичному режимі.

Ви також можете додати цей засіб до прання разом із пральним порошком. Оцет не тільки позбавить від вапняного нальоту та осаду в барабані, але й запобігатиме електризуванню одягу.

Лимонний сік

Лимон найкраще споживати разом з чаєм. Однак і він знаходить цікаве застосування, наприклад, в прибиранні. Багато розумних господинь використовують лимонний сік, коли хочуть позбутися вапняного нальоту у ванній. Він також стане вам надійним помічником під час прання.

Якщо наш білий одяг втратив свою привабливість, замочіть його на кілька годин у воді з лимонним соком або часточками лимона. Така "ванна" допоможе відбілити речі і підкреслить колір тканин. Якщо ви хочете посилити ефект, вилийте сік цілого фрукта в місткість для порошку в пральній машинці.

Чай

Чайна заварка буде ідеальним помічником у пранні речей чорного кольору. Адже міцна чайна есенція здатна відновити колір темного одягу на кілька тонів. Для цього достатньо в останній етап програми прання в пральній машині додати цілу склянку міцного чорного чаю.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...