Секрет від "знаючих": Чому картопля темніє після варіння і що додати у воду, щоб цього уникнути

Часто буває так, що картопля після варіння починає темніти і виглядає не надто естетично. На щастя, вирішити таку проблему просто і допоможуть в цьому деякі банальні інгредієнти, передають Патріоти України.

Причини потемніння картоплі можуть бути різні: починаючи від помилок при вирощуванні, закінчуючи умовами зберігання бульби. Та найчастіше це залежить від сорту коренеплоду: одні більше схильні до потемніння, інші менше.

Для того, щоб картопля не темніла під час варіння, досвідчені госоподині додають у воду оцет. Але важливо бути обережним з кількістю, бо після може відчуватися виражений кислий присмак. Альтернативою може бути лимонний сік чи кислота. Рекомендація: очищену картоплю радять залишити у холодній воді на 10-15 хвилин, а варити відразу у киплячій, а не в холодній воді.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...