Секрет від "знаючих": Чому картопля темніє після варіння і що додати у воду, щоб цього уникнути

Часто буває так, що картопля після варіння починає темніти і виглядає не надто естетично. На щастя, вирішити таку проблему просто і допоможуть в цьому деякі банальні інгредієнти, передають Патріоти України.

Причини потемніння картоплі можуть бути різні: починаючи від помилок при вирощуванні, закінчуючи умовами зберігання бульби. Та найчастіше це залежить від сорту коренеплоду: одні більше схильні до потемніння, інші менше.

Для того, щоб картопля не темніла під час варіння, досвідчені госоподині додають у воду оцет. Але важливо бути обережним з кількістю, бо після може відчуватися виражений кислий присмак. Альтернативою може бути лимонний сік чи кислота. Рекомендація: очищену картоплю радять залишити у холодній воді на 10-15 хвилин, а варити відразу у киплячій, а не в холодній воді.

Ефект приємно здивує! ТОП-6 суперпродуктів, які допомагають худнути

п’ятниця, 24 січень 2025, 10:45

Під час схуднення варто використовувати всі доступні методи, зокрема ті, які дійсно здатні надавати приголомшливі результати. Так, деякі суперпродукти можуть не лише змінити рецепт, допомагаючи покращити смак страв, а й ефективно сприяти схудненню, пер...

Це вбиває авто! Водіїв застерегли від поширеної звички

п’ятниця, 24 січень 2025, 10:29

Більшість українців майже щодня користуються автомобілем, щоб їздити на роботу, в магазин або відвідати близьких. У такому випадку дуже легко сформувати звички , які можуть спричинити небезпечні ситуації або пошкодити життєво важливі компоненти, переда...