Найпопулярніші, прості, але смачні новорічні страви - "Олів'є", "Шуба", холодець, закуски, м'ясні та рибні страви, які вміє готувати кожна господиня. Але, варто пам'ятати, що салати з майонезом дуже швидко псуються, і їсти їх не бажано через 1-2 дні після приготування, це стосується і страв з риби, м'яса, а також десертів, передають Патріоти України.
Бактеріологиня та мікробіологиня Оксана Вольська розповіла в ефірі ObozTV, чим небезпечно доїдати "вчорашні" майонезні салати та інші страви, що залишилися після новорічного застілля.
"Всі овочі для салатів найкраще не варити, а запікати в духовці. Після покладіть їх у холодильник, а перед приготуванням страв дістаньте їх, почистіть та складіть окремо в контейнер, та окремо продукти, які містять білок", – зазначила експертка.
1. Як правильно зберігати "Олів'є"
"Олів'є" – один із самих швидкопсувних салатів, який у готовому вигляді, з майонезом або сметаною, може зберігатися всього 4 години. У нарізаному, але не заправленому можна зберігати 40 годин, але без солоних огірків, цибулі та майонезу.
2. Скільки можна зберігати "Шубу"
"Шубу" і салат з крабовими паличками можна зберігати не більше 24 годин, так як наприклад, "Шуба" ще має перед вживанням добре просочитися. А також "Крабовий салат" із заправкою можна зберігати лише 48 годин, але це без соусу.
3. Фаршировані яйця
Цю закуску можна зберігати 2-3 дні в холодильнику, але якщо ви варили яйця для страви не менше 15 хвилин і готували страву у стерильності.
4. Холодець
Цю страву можна зберігати в домашніх умовах 3-4 дні, а у закладах громадського харчування не більше 24 годин. Фахівчиня додала, що саме холодець можна сміливо заморозити після приготування, зберігати у морозилці 1-2 дні та на його основі приготувати суп, борщ, додати в кашу, картоплю.
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...