
Без курочки ми не уявляємо нашу кухню. Ми запікаємо її з банановою шкіркою, готуємо курячі крильця в духовці і смажимо курячу грудку в незвичайному соусі, передають Патріоти України.
Але помилок у приготуванні цього м’яса допускається майже кожен. Тому разом із Ukr.Media розповімо, що ніколи не роблять шеф-кухаря у дорогих ресторанах.
Занадто довге розморожування. Справа в тому, що за кімнатної температури на тушці активно утворюються бактерії. У таких випадках краще м’ясо дістати з морозилки та відправити у холодильник. Достатньо у таких ситуаціях просто перемістити м’ясо з морозилки в холодильник.
Досвідчені кулінари ніколи не приступають до приготування м’яса відразу після його діставання з холодильника. Курка повинна бути підготовлена до термічної обробки — тільки в такому разі м’ясо буде соковитим і поступово прогріється. Тому краще дати йому хоч би 40-50 хвилин на розморожування.
Багато хто видаляє курячу шкірку заздалегідь. Але не варто цього робити, бо м’ясо після приготування буде сухим та твердим. Краще знімати шкірку вже після приготування.
Мити курочку перед приготуванням не варто – у такому разі всі бактерії розподіляться на поверхні. А ось ножі та дошку перед і після роботи з м’ясом слід ретельно вимити.
Не слід подавати курку відразу після приготування. М’ясу потрібно дати хоча б 10 хвилин, щоб воно настоялось.
Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...
Нове масштабне дослідження Кембриджського університету показало: мозок людини не розвивається рівномірно. Протягом життя він проходить п’ять великих епох, кожна з яких має власний переломний момент. Вчені проаналізували результати дифузійно-зваженого М...