Навесні багато дачників висаджують розсаду. Для того, щоб вона добре росла її бажано підгодовувати, передають Патріоти України.
Кращі народні засоби для підживлення розсади
- Нашатирний спирт. Розчиніть 1 ч. л. нашатирного спирту в 10 л води, добре перемішайте і полийте під корінь.
- Яєчна шкаралупа. Візьміть шкаралупу 3−4 курячих яйця, залийте 3 л теплої води і поставте в темне місце на 3−4 дні. Настій стане каламутним та «ароматним». Розведіть його з водою 1:3 і полийте розсаду.
- Дріжджі. Залийте 100 г дріжджів 10 л води, додайте 2 ст. цукру та залиште на добу. Розведіть із водою 1:5 і полийте під корінь.
- Зола. Розчиніть у 10 л гарячої води ½ ст. золи, добу настоювати. Процидіть та полийте рослини.
- Бананова шкірка. Залийте шкірку 2−3 бананів (можна попередньо подрібнити) 3 л теплої води. Настоюйте шкурки 3 дні, потім процидіть і полийте рослини під корінь.
- Цибулине лушпиння. Знадобляться 2 склянки, щільно наповнених лушпинням цибулі. Залийте їх 2 л окропу та настоюйте близько 2 діб. Процидіть та розбавте водою 1:3.
Також дачники радять полив та підживлення розділити. Наприклад, увечері полити, а вранці підгодувати. Розсаду в ґрунті найкраще підгодовувати вранці у похмурий або хмарний день. Також не слід використовувати концентровані розчини добрив. Їх треба розбавляти, щоб не було опіків.
Занадто часті підживлення послаблюють рослини та знижують урожайність. Головне правило — краще не догодувати, ніж перегодувати. Слідкуйте за зовнішнім виглядом рослин. Якщо листя та стебла міцні, здорові, не поспішайте знову братися за препарати. А от якщо спостерігаються ознаки слабкості та в'янення, значить, час провести підживлення, наприклад:
- світлішає нижнє листя — брак азоту;
- листя жовтіє, сохнуть кінчики — нестача калію;
- тонкі пагони, листя фіолетового або блакитного відтінку — нестача фосфору.
Крім того, дачники радять не зберігати готові препарати, а для кожного підживлення робити свіжі.
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...