Смачніший за піцу! Домашній пиріг "Косичка", який підкорить усіх - хрумка скоринка і ніжний сир

Хрумка скоринка, ніжний сир, що апетитно витікає з пирога, запечена шинка - неймовірні смаки в одній страві! До речі, до начинки можна додати часничку або солодкої паприки, передають Патріоти України.

"Косичка" – чудовий пиріг для ситного сніданку або перекусу на роботу. Готується він доволі легко й сподобається кожному. Подавайте пиріг із кетчупом, хумусом чи склянкою молока.

Пиріг "Косичка"

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

  1. Для тіста з'єднайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  2. Перемішайте інгредієнти й залиште в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або харчовою плівкою.
  3. Переходимо до замішування тіста. Додайте до опари жовтки, решту цукру та сіль.
  4. Невеличкими порціями введіть у тісто борошно.
  5. Влийте розтоплене вершкове масло й знову вимісіть тісто.
  6. Перекладіть тісто до глибокої посудини, накрийте кришкою й залиште "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  2. Оливки наріжте кружальцями.
  3. Тонко розкачайте тісто й викладіть на нього начинку.
  4. Згорніть тісто з начинкою в рулет і залиште "відпочити" на 10 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Розріжте рулет уздовж на три "пасма", заплетіть їх у косичку та скрутіть її так, щоб вийшов бублик.
  7. Змастіть пиріг жовтком і поставте до духовки випікатися на 45 хвилин.
  8. Готову "Косичку" подавайте до столу з улюбленим соусом.
  9. Смачного!

Є нюанси: Які дрова найдешевші та чи підходять вони для опалення

понеділок, 20 жовтень 2025, 17:50

Багато українців все ще обігрівають свої оселі дровами в холодну пору року. Для опалення найчастіше використовують три типи порід дерев: твердолистяні, хвойні та м’яколистяні. Про те, які дрова найдешевші у жовтні 2025 року та чи варто їх купувати, са...

Не робіть помилок! Чому заварна кава виходить без смаку

понеділок, 20 жовтень 2025, 16:56

Навіть найдорожча кава може втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити кілька базових помилок. Неправильна температура води, неточні пропорції або неякісний помел роблять напій плоским, водянистим або занадто гірким. Багато людей не звертаю...