Смачніший за піцу! Домашній пиріг "Косичка", який підкорить усіх - хрумка скоринка і ніжний сир

Хрумка скоринка, ніжний сир, що апетитно витікає з пирога, запечена шинка - неймовірні смаки в одній страві! До речі, до начинки можна додати часничку або солодкої паприки, передають Патріоти України.

"Косичка" – чудовий пиріг для ситного сніданку або перекусу на роботу. Готується він доволі легко й сподобається кожному. Подавайте пиріг із кетчупом, хумусом чи склянкою молока.

Пиріг "Косичка"

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

  1. Для тіста з'єднайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  2. Перемішайте інгредієнти й залиште в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або харчовою плівкою.
  3. Переходимо до замішування тіста. Додайте до опари жовтки, решту цукру та сіль.
  4. Невеличкими порціями введіть у тісто борошно.
  5. Влийте розтоплене вершкове масло й знову вимісіть тісто.
  6. Перекладіть тісто до глибокої посудини, накрийте кришкою й залиште "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  2. Оливки наріжте кружальцями.
  3. Тонко розкачайте тісто й викладіть на нього начинку.
  4. Згорніть тісто з начинкою в рулет і залиште "відпочити" на 10 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Розріжте рулет уздовж на три "пасма", заплетіть їх у косичку та скрутіть її так, щоб вийшов бублик.
  7. Змастіть пиріг жовтком і поставте до духовки випікатися на 45 хвилин.
  8. Готову "Косичку" подавайте до столу з улюбленим соусом.
  9. Смачного!

Ви будете здивовані! Які продукти можуть замінити сіль при приготуванні різних страв

субота, 20 квітень 2024, 8:12

Сіль здається головним компонентом в кулінарії, без якого неможливо приготувати їжу гідної якості. Адже її додають щоб надати смаку всім першим стравам. Однак з різних причин багато хто відмовляється від її споживання, передають Патріоти України. Осно...

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...