Смачніший за піцу! Домашній пиріг "Косичка", який підкорить усіх - хрумка скоринка і ніжний сир

Хрумка скоринка, ніжний сир, що апетитно витікає з пирога, запечена шинка - неймовірні смаки в одній страві! До речі, до начинки можна додати часничку або солодкої паприки, передають Патріоти України.

"Косичка" – чудовий пиріг для ситного сніданку або перекусу на роботу. Готується він доволі легко й сподобається кожному. Подавайте пиріг із кетчупом, хумусом чи склянкою молока.

Пиріг "Косичка"

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

  1. Для тіста з'єднайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  2. Перемішайте інгредієнти й залиште в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або харчовою плівкою.
  3. Переходимо до замішування тіста. Додайте до опари жовтки, решту цукру та сіль.
  4. Невеличкими порціями введіть у тісто борошно.
  5. Влийте розтоплене вершкове масло й знову вимісіть тісто.
  6. Перекладіть тісто до глибокої посудини, накрийте кришкою й залиште "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  2. Оливки наріжте кружальцями.
  3. Тонко розкачайте тісто й викладіть на нього начинку.
  4. Згорніть тісто з начинкою в рулет і залиште "відпочити" на 10 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Розріжте рулет уздовж на три "пасма", заплетіть їх у косичку та скрутіть її так, щоб вийшов бублик.
  7. Змастіть пиріг жовтком і поставте до духовки випікатися на 45 хвилин.
  8. Готову "Косичку" подавайте до столу з улюбленим соусом.
  9. Смачного!

А ви це знали? Чому варто додати ківі до щоденного раціону

вівторок, 21 жовтень 2025, 8:30

Якщо ви давно шукаєте простий спосіб підтримати здоров’я без складних дієт і дорогих суперфудів, варто звернути увагу на ківі. Цей фрукт часто залишається поза увагою, хоча має надзвичайно потужний вплив на організм, передають Патріоти України. Регуляр...

Це така смакота! Намазка з сала до борщу, яку варто спробувати всім

вівторок, 21 жовтень 2025, 7:23

Сало смачне саме по собі. А намазка з нього виходить справді делікатесна. Готується вона так просто й швидко, що ви здивуєтеся. Подавайте її із чорним хлібом до борщу. І будете почуватися, як у ресторані. Це смачно так, що не відірватись, передають Пат...