Суцільні проблеми: Ветеринар назвав чотири породи кішок, які він ніколи б не купив

Новорічні свята почалися, і багато хто думає про те, щоб подарувати близькій людині або другу пухнастого вихованця. Ветеринар розповів, які породи кішок він би ніколи не купив, передають Патріоти України.

Як пише видання The Sun, у топі ветеринара опинилися бенгальці, сфінкси, скоттиш-фолди та перські кішки. При цьому він зазначив, що йдеться саме про купівлю породи, а не ситуацію, коли тварину потрібно забрати додому заради її порятунку.

На четверте місце Бен поставив бенгальську кішку. Хоча це і надзвичайно красива тварина, вона є гібридом дикої та домашньої кішки. Саме тому з погляду темпераменту та поведінки вони все ще "дикуваті". "І у ветеринарів вони мають репутацію доволі агресивних вихованців", – додав експерт.

За його словами, бенгальці можуть бути по-справжньому небезпечні. Кішки надзвичайно розумні й потребують постійної уваги. Однак багато власників цього не розуміють і намагаються утримувати їх у невідповідних умовах.

На третє місце ветеринар поставив сфінксів. "Нічого проти них не маю, вони милі кішки, я просто волію обійматися з пухнастим котом", - пояснив він.

Ще одна порода, яку він би ніколи не купив, – шотландська висловуха кішка. Річ у тому, що причиною їх "милих" вушок є захворювання хряща - остеохондродісплазія. І головна проблема в тому, що цей дефектний хрящ є також і в інших суглобах кішок, через що у них розвивається хворобливий артрит вже в молодому віці. Фахівець зізнався, що не підтримує їхнього розмноження, оскільки це жорстоко та несправедливо.

На першому рядку ветеринарний лікар розташував перську кішку. За його словами, ці тварини часто страждають від проблем зі здоров'ям через свою плоску морду. Як і у випадку з брахіцефальними породами собак, такими як французькі бульдоги та мопси, деякі заводчики намагаються розводити перських кішок з менш екстремальними рисами, проте таких меншість.

Експерт додав, що бачив перських кішок, у яких носи надто увігнуті у морду, а очі випирають за ніс. За його досвідом, люди часто не розуміють, що тваринам може бути важко дихати через занадто маленькі ніздрі та тісно притиснуті кістки в носових пазухах. Крім того, їх слізні протоки зазвичай не працюють належним чином, а через форму голови та витріщені очі кішки страждають від проблем із зором. Крім цього, вони схильні до хвороб серця та полікістозу нирок. Як показали дослідження, останнє захворювання стосується 40% представників породи, додав ветеринар.

Перевірте себе! Психологічний тест у картинці розкаже, чи можна вам довіряти таємниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:07

Вам довіряють друзі усі найпотаємніші секрети чи, навпаки, намагаються слідкувати за своєю розмовою, аби зайвого не бовкнути? Ми ділимося тестом, який за декілька секунд відповість на це питання, передають Патріоти України. Вам потрібно просто глянути...

Водіям на замітку! Що впливає на швидке зношування шин в авто

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:30

Новий комплект шин найчастіше є помітною для сімейного бюджету покупкою. Тому автовласникам важливо, щоб гума на автомобілі служила довго - а так, на жаль, виходить не завжди. Причин прискореного зношення покришок декілька, і на всі з них водій може вп...