Так точно не замерзнете! ТОП-3 несподівані способи утеплити взуття взимку

Взимку на морозі мерзнуть не лише руки, а й ноги. Найчастіше причина криється у неправильно підібраному взутті - надто тісні чоботи не дають ногам можливості віддавати власне тепло. Однак, це не єдина причина, передають Патріоти України.

"Телеграф" розібрався з тим, як можна захистити ноги від переохолодження взимку. Є три дієві лайфхаки з підручних засобів.

Фольговані устілки

Щоб утеплити зимове взуття, можна придбати спеціальні устілки. Але якщо вони не допомагають, то їх можна вдосконалити фольгою. Цей матеріал відбиватиме холодне повітря знизу і не дасть вийти теплу. Достатньо наклеїти на один бік устілки фольгу та укласти її у взуття фольгою вниз. Якщо укласти навпаки, то ноги почнуть сильно потіти через те, що фольга відбиватиме тепло, а значить швидше замерзнуть.

Суха гірчиця або перцевий пластир

Цей метод використовували ще наші дідусі та бабусі. Він не дуже практичний, зате дієвий. Потрібно надіти шкарпетки, а в другу пару насипати порошку сухої гірчиці та надіти поверх першої пари. Можливо, в гості в таких шкарпетках ходити незручно, зате під час прогулянки в мороз ноги точно залишаться в теплі.

Аналогічно слід зробити й з перцевим пластиром. Потрібно приклеїти його на тонку шкарпетку, а зверху надіти шкарпетку тепліше.

Газети

Цим методом користуються досвідчені альпіністи під час сходження на гору. Підійде він у морозну, але суху погоду. Необхідно взяти газети та обгорнути ними ноги, а зверху надіти теплі шкарпетки натуральних матеріалів. Це допоможе зберегти тепло і не дасть ногам замерзнути.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...