Тільки для сильних забруднень: Які речі можна прати порошком, а які краще - гелем

Кожна господиня намагається використовувати свою пральну машину у найбільш оптимальному режимі, а також правильно доглядати за нею, щоб побутова техніка могла працювати якомога довше, передають Патріоти України.

Одним з таких «ноухау» можна вважати і тип субстанції для прання — порошок чи гель, розповідають зарубіжні ЗМІ.

Стверджується, що сухі пральні порошки підходять не для всіх типів білизни, іноді краще використовувати рідкі засоби. Справа в тому, що у складі сухих сумішей для прання є ензими та відбілювачі — добавки, які мають боротися із сильним забрудненням.

Тому сухі порошки варто використовувати, коли йдеться про складні і застарілі забруднення і плями. А ось для того, щоб просто освіжити річ, підійде рідкий засіб. Ще одна відмінність — прання кольорових та делікатних тканин.

Для кольорових речей більше підходять рідкі засоби, оскільки сухі порошки переважно лужні або високолужні, до того ж вони містять відбілювач. Згодом вони змивають барвник на тканинах.

Гель підійде також для делікатних матеріалів та вовни. Також слід зазначити, що в процесі прання в ящику для порошку пралки, а також на на нагрівальних елементах та інших металевих частинах пральної машини утворюється накип.

Тому експерти радять: для того, щоб уникнути проблем, найбезпечніше для роботи пральної машини використовувати рідкі засоби та капсули. Практично всі безфосфатні порошки залишають накип, що призводить до поломки техніки.

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...

Це може жахнути! Що буде, якщо часто їсти ковбасу - наслідки, про які варто знати

середа, 29 жовтень 2025, 7:14

Багато хто не уявляє сніданок без ковбаси чи сосисок. Це швидко, зручно і смачно. Але лікарі попереджають: регулярне вживання ковбасних виробів може серйозно зашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Надлишок солі та консервантів. У більшості ко...