Тільки для сильних забруднень: Які речі можна прати порошком, а які краще - гелем

Кожна господиня намагається використовувати свою пральну машину у найбільш оптимальному режимі, а також правильно доглядати за нею, щоб побутова техніка могла працювати якомога довше, передають Патріоти України.

Одним з таких «ноухау» можна вважати і тип субстанції для прання — порошок чи гель, розповідають зарубіжні ЗМІ.

Стверджується, що сухі пральні порошки підходять не для всіх типів білизни, іноді краще використовувати рідкі засоби. Справа в тому, що у складі сухих сумішей для прання є ензими та відбілювачі — добавки, які мають боротися із сильним забрудненням.

Тому сухі порошки варто використовувати, коли йдеться про складні і застарілі забруднення і плями. А ось для того, щоб просто освіжити річ, підійде рідкий засіб. Ще одна відмінність — прання кольорових та делікатних тканин.

Для кольорових речей більше підходять рідкі засоби, оскільки сухі порошки переважно лужні або високолужні, до того ж вони містять відбілювач. Згодом вони змивають барвник на тканинах.

Гель підійде також для делікатних матеріалів та вовни. Також слід зазначити, що в процесі прання в ящику для порошку пралки, а також на на нагрівальних елементах та інших металевих частинах пральної машини утворюється накип.

Тому експерти радять: для того, щоб уникнути проблем, найбезпечніше для роботи пральної машини використовувати рідкі засоби та капсули. Практично всі безфосфатні порошки залишають накип, що призводить до поломки техніки.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...