ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають Патріоти України.

Подробиці

Тут і наздоганяє кухарів перша помилка. Якщо йдеться про заморожені, а не свіжозліплені пельмені, то вони, швидше за все, перетворяться набряклі і злиплі грудки. Через різкий перепад температур кулінари в результаті відколупують шматочки тіста з дна каструлі.

Рішення: заморожені пельмені на 3 хвилини поміщають у холодну воду. Вони не встигнуть розморозитися, але набагато ближче до кімнатної температури.

Друга помилка пов’язана із доведенням води до кипіння. При надто високій температурі тісто лопне, а за надто низької – пельмені злипнуться. Ідеальним варіантом вважається момент, коли вода лише починає закипати. На це вказують перші бульбашки.

Третій фокус пов’язаний з додаванням у каструлю склянки холодної води (вливають тонким струмком). Роблять це у момент закипання. Після вливання чекають приблизно хвилину та вимикають.

Додайте в каструлю склянку холодної води (вливати тонким “струмком”). Повторіть цей цикл: закипання – холодна вода ще раз. І за хвилину пельмені вже можна виймати. Завдяки постійному зниженню температури води тісто і м’ясо поступово проваряться і не будуть липнути один до одного навіть без олії.

Джерело: ПростоВей

Легко та смачно! Ідеальне тісто на сухих дріжджах для домашньої піци

середа, 2 липень 2025, 23:10

Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...

Вчені знайшли "споживачів" хімікатів: Які бактерії вбивають рак і виводять токсини з організму

середа, 2 липень 2025, 18:30

Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...