ТОП-5 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву: Що не схвалить бариста

Багато хто з нас любить у холодну пору року побалувати себе чашкою ароматної кави з апетитним чізкейком на сніданок. Ось тільки вдома цей напій виходить не таким смачним, як в улюбленій кав'ярні, зазначають Патріоти України.

Перша і, мабуть, найголовніша помилка – це якість води, на якій слід варити каву. Багато хто не замислюється про це, проте вода – це те, з чого кава складається на 99%. Щоб напій вийшов справді смачним, необхідно заварювати його на чистій відфільтрованій воді або бутильованій. З водою з-під крана ніколи не вийде насичений смак.

Друга помилка – неправильно підібраний посуд. Чашка для кави має бути з товстими стінками, оскільки вони довше зберігають тепло. Більше того, перед тим, як налити каву в чашку або колбу френч-пресу, необхідно обдати їх окропом або потримати під гарячою водою, а вже потім наливати ароматний напій.

Третя помилка – неправильно вибраний помел або метод заварювання кави. Тобто методи заварювання з коротким часом вимагають дрібного помелу кавових зерен (наприклад, для кави по-турецьки), середній помел підійде для еспресо на плиті, кавоварок на одну чашку і краплинної кави, а для тривалішого варіння та заварювання у френч-пресі найбільше підходить грубий помел.

Ще одна поширена помилка – заварювати каву "на око". Щоб напій не був рідким, але і не дуже міцним, слід запам'ятати просту пропорцію - 17 г кави (близько 3 ч. л.) на 260 мл води. Таким чином він буде не таким міцним, як еспресо, але водночас матиме насичений смак.

І остання помилка – неправильне зберігання кавових зерен. Необхідно уникати занадто високої вологості, тому категорично не можна зберігати каву в холодильнику та морозилці. Найкраще покласти каву у пластиковий контейнер, герметично закрити його та поставити в прохолодне сухе місце. Пам'ятайте, що цілісні зерна залишаються свіжими до місяця, а мелену каву найкраще використати протягом двох тижнів після відкриття упаковки.


Як позбутися комарів і мошок на все літо - "революційний" лайфхак

субота, 12 липень 2025, 19:05

Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...