
Ті, хто добре пам’ятає часи СРСР часто наголошують, що тоді морозиво було найсмачнішим і зараз такого вже не скуштуєш. І справді, цей десерт був дійсно дуже смачним, особливо у порівнянні з іншими продуктами харчування, що продавались на території тодішнього Радянського союзу. Про те, як виготовлялось це легендарне морозиво, а також як з’явився його рецепт, розбирався FoodOboz. Виявилось, що морозиво не таке вже і радянське, передають Патріоти України.
До 1936 року в СРСР ніхто навіть не чув про смачне морозиво, яким із задоволенням можуть ласувати і діти, і дорослі. Саме у цей рік Анастас Мікоян, тодішній нарком харчової промисловості відвідав США. Там він вивчав досвід іноземних колег, а також привіз обладнання, що було необхідне для початку виробництва "легендарного радянського морозива". Перебуваючи в США він особисто обирав насмачніші види морозива, щоб запозичити їх для своєї країни. Ними виявились: молочний та вершковий пломбір, ескімо, крем-брюле, а також фруктове та ванільне морозиво.
Цікаво, що нарком запозичив в США не лише рецептуру та технологію виготовлення морозива, але й техніку його продажу безпосередньо на вулицях із великих морозильних камер. Вершкове морозиво коштувало 22 копійки, а ще за 3 додаткові копійки його можна було доповнити шоколадом або варенням. Черги за смачним морозивом шикувались достатньо великі. Багато людей приїжджало за морозивом з сіл, купуючи його трилітровими банками. Через це черга рухалась повільно, але люди терпляче очікували, щоб скуштувати смачне радянське морозиво, яке насправді виявилось зовсім не радянським.
Дослідники з Іллінойського технологічного інституту (США) з’ясували, що регулярне вживання чорної квасолі або нуту позитивно впливає на здоров’я серця та обмін речовин. Учасники 12-тижневого дослідження з предіабетом щодня споживали одну чашку чорної к...
Якщо ви любите собак, але не маєте часу на тривалі щоденні прогулянки, є породи, які ідеально підходять для вашого способу життя, передають Патріоти України. Для людей із щільним графіком або обмеженим простором вибір породи з низьким рівнем енергії мо...