
Ті, хто добре пам’ятає часи СРСР часто наголошують, що тоді морозиво було найсмачнішим і зараз такого вже не скуштуєш. І справді, цей десерт був дійсно дуже смачним, особливо у порівнянні з іншими продуктами харчування, що продавались на території тодішнього Радянського союзу. Про те, як виготовлялось це легендарне морозиво, а також як з’явився його рецепт, розбирався FoodOboz. Виявилось, що морозиво не таке вже і радянське, передають Патріоти України.
До 1936 року в СРСР ніхто навіть не чув про смачне морозиво, яким із задоволенням можуть ласувати і діти, і дорослі. Саме у цей рік Анастас Мікоян, тодішній нарком харчової промисловості відвідав США. Там він вивчав досвід іноземних колег, а також привіз обладнання, що було необхідне для початку виробництва "легендарного радянського морозива". Перебуваючи в США він особисто обирав насмачніші види морозива, щоб запозичити їх для своєї країни. Ними виявились: молочний та вершковий пломбір, ескімо, крем-брюле, а також фруктове та ванільне морозиво.
Цікаво, що нарком запозичив в США не лише рецептуру та технологію виготовлення морозива, але й техніку його продажу безпосередньо на вулицях із великих морозильних камер. Вершкове морозиво коштувало 22 копійки, а ще за 3 додаткові копійки його можна було доповнити шоколадом або варенням. Черги за смачним морозивом шикувались достатньо великі. Багато людей приїжджало за морозивом з сіл, купуючи його трилітровими банками. Через це черга рухалась повільно, але люди терпляче очікували, щоб скуштувати смачне радянське морозиво, яке насправді виявилось зовсім не радянським.
Консерви часто недооцінюють, але обрані правильно, вони можуть бути швидким, поживним і економним рішенням для щоденного раціону. Експерти радять звертати увагу на склад: короткий список інгредієнтів, без доданого цукру, солі та штучних добавок, у влас...
Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...