Це треба знати! Як відрізнити в магазині якісні пельмені від таких, які краще не брати

Пельмені - улюблена страва багатьох українців. А господинь, які поєднують роботу із домашніми клопотами, цей напівфабрикат ще й нерідко виручає, коли треба швидко приготувати вечерю. Але неякісний продукт може зіпсувати вечірні посиденьки у колі сім'ї, тоді як якісні пельмені потішать смакові рецептори навіть затятим гурманам, передають Патріоти України.

Як відрізнити якісні пельмені від неякісного продукту, розповіла експерт Катерина Головкова.Заморожені пельмені у торговій мережі представлені в широкому асортименті. Але далеко не весь той продукт, що продається в магазинах, зроблений якісно. Мабуть немає покупця, який хоча б раз у житті не був змушений викинути придбаний товар через його огидний смак. У гіршому ж випадку неякісним напівфабрикатом можна ще й отруїтися. Але не всі знають, що відрізнити якісні пельмені від неякісних можна навіть візуально, а також за їхнім складом, який вказаний на упаковці.

Отже, на що має зважати покупець, обираючи в магазині пельмені?

Перш за все, треба оцінити продукт візуально. Зазвичай пельмені продають у прозорій упаковці, яка дозволяє добре розледіти товар всередині. Якісні свіжі пельмені мають бути світлими, без тріщин на тісті. Тріщини можуть вказувати на те, що продукт не один раз розморожували і заморожували. Крім того, усі пельмені в упаковці мають бути окремо один від одного. Якщо вони злиплись, то їх також очевидно розморожували.

Зверніть увагу також на термін придатності продукту. На етикетці слід уважно прочитати склад виробу і процентний вміст кожного інгредієнту. "Пельменна класика" – це два види м'яса (свинина та яловичина), а також борошно, яйця, сіль, спеції, олія та вода. Більш нічого в якісних пельменях не має бути. Якщо до їхнього складу входить рослинний білок, то це означає, що в пельмені поклали менше м'яса, замінивши його соєю.

Ще одна пропорція, якої має бути дотримано в якісних пельменях: співвідношення тіста і м'яса. Воно має бути або однаковим, або трохи більшим на користь м'яса. Якщо ж у виробі більше тіста, то це вже не пельмені, а тісто із невеликими включеннями м'яса

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...

Не робіть помилок! Ви будете старіти швидше, якщо спите в ліжку в цій позі

п’ятниця, 31 січень 2025, 8:56

Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...