
Пельмені - улюблена страва багатьох українців. А господинь, які поєднують роботу із домашніми клопотами, цей напівфабрикат ще й нерідко виручає, коли треба швидко приготувати вечерю. Але неякісний продукт може зіпсувати вечірні посиденьки у колі сім'ї, тоді як якісні пельмені потішать смакові рецептори навіть затятим гурманам, передають Патріоти України.
Як відрізнити якісні пельмені від неякісного продукту, розповіла експерт Катерина Головкова.Заморожені пельмені у торговій мережі представлені в широкому асортименті. Але далеко не весь той продукт, що продається в магазинах, зроблений якісно. Мабуть немає покупця, який хоча б раз у житті не був змушений викинути придбаний товар через його огидний смак. У гіршому ж випадку неякісним напівфабрикатом можна ще й отруїтися. Але не всі знають, що відрізнити якісні пельмені від неякісних можна навіть візуально, а також за їхнім складом, який вказаний на упаковці.
Перш за все, треба оцінити продукт візуально. Зазвичай пельмені продають у прозорій упаковці, яка дозволяє добре розледіти товар всередині. Якісні свіжі пельмені мають бути світлими, без тріщин на тісті. Тріщини можуть вказувати на те, що продукт не один раз розморожували і заморожували. Крім того, усі пельмені в упаковці мають бути окремо один від одного. Якщо вони злиплись, то їх також очевидно розморожували.
Зверніть увагу також на термін придатності продукту. На етикетці слід уважно прочитати склад виробу і процентний вміст кожного інгредієнту. "Пельменна класика" – це два види м'яса (свинина та яловичина), а також борошно, яйця, сіль, спеції, олія та вода. Більш нічого в якісних пельменях не має бути. Якщо до їхнього складу входить рослинний білок, то це означає, що в пельмені поклали менше м'яса, замінивши його соєю.
Ще одна пропорція, якої має бути дотримано в якісних пельменях: співвідношення тіста і м'яса. Воно має бути або однаковим, або трохи більшим на користь м'яса. Якщо ж у виробі більше тіста, то це вже не пельмені, а тісто із невеликими включеннями м'яса
Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...
Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...