Останнім часом багато господинь користуються саме скляним посудом для запікання риби, м'яса або овочів. Без використання рукава для запікання або фольги, страви, приготовані в посуді зі скла виходять соковитими і ніжними, передають Патріоти України.
Якщо ви хочете привести в порядок форми для запікання або деко, які досить давно вкрилися жиром, нагаром і нальотом, найкраще їх замочити. Оптимальний розчин - велика кількість гарячої води і пара крапель миючого засобу. Залиште скляний посуд в цій суміші, а через 30 хвилин спробуйте потерти дерев'яною лопаткою. Якщо бруд відходить - продовжуйте його знімати, використовуючи щільні губки. Якщо ні - поміняйте розчин, але замість миючого насипте соду. Залиште ще на 30 хвилин, потім повторіть маніпуляції з губкою.
Корисний лайфхак: якщо ви не знаєте, як зробити, щоб скляний посуд блищав, під час миття насипте на губку трохи столової солі. Вона не подряпає поверхню посуду, але точно відмиє весь бруд, плюс - додасть блиску кухонного начиння.
Досвідчені господині кажуть, що є цілих чотири варіанти, як очистити пригорілу скляну каструлю або форму для випічки, на якій утворився шар засохлого жиру. Ви можете використовувати:
Якщо вищевказані методи не допомогли, і ви не зрозуміли, як очистити скляний посуд в домашніх умовах легко і швидко, візьміть зубну пасту. Точково її потрібно нанести на ділянки з жиром і гаром, залишити на 15 хвилин. Потім ретельно потерти губкою, змоченою в соді і теплій воді. Завдяки цьому варіанту ви дізнаєтеся, як відмити скляну форму для запікання, каструлю, деко або інше кухонне начиння.
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...