Цей засіб знайдеться на кожній кухні! Як відмити скляний посуд від старого жиру

Останнім часом багато господинь користуються саме скляним посудом для запікання риби, м'яса або овочів. Без використання рукава для запікання або фольги, страви, приготовані в посуді зі скла виходять соковитими і ніжними, передають Патріоти України.

Як очистити старий скляний посуд - метод замочування

Якщо ви хочете привести в порядок форми для запікання або деко, які досить давно вкрилися жиром, нагаром і нальотом, найкраще їх замочити. Оптимальний розчин - велика кількість гарячої води і пара крапель миючого засобу. Залиште скляний посуд в цій суміші, а через 30 хвилин спробуйте потерти дерев'яною лопаткою. Якщо бруд відходить - продовжуйте його знімати, використовуючи щільні губки. Якщо ні - поміняйте розчин, але замість миючого насипте соду. Залиште ще на 30 хвилин, потім повторіть маніпуляції з губкою.

Корисний лайфхак: якщо ви не знаєте, як зробити, щоб скляний посуд блищав, під час миття насипте на губку трохи столової солі. Вона не подряпає поверхню посуду, але точно відмиє весь бруд, плюс - додасть блиску кухонного начиння.

Як очистити скляний посуд від жовтизни і нагару - бабусині засоби

Досвідчені господині кажуть, що є цілих чотири варіанти, як очистити пригорілу скляну каструлю або форму для випічки, на якій утворився шар засохлого жиру. Ви можете використовувати:

  • Лимонну кислоту - взяти велику ємність, висипати в неї 100 гр лимонної кислоти і налити окропу. Занурити в розчин скляний посуд, обернути ємність плівкою. Залишити на добу, після закінчення цього часу дістати каструлю і вимити її губкою з миючим засобом.
  • Соду - змішати з миючим засобом в рівних пропорціях, натерти цієї "кашкою" посуд, залишити на 20 хвилин. Після цього прибрати залишки бруду губкою і обполоснути форму або каструлю теплою водою.
  • Оцет - змішати 1 ст.л оцту з 1 ст. л кукурудзяного крохмалю, нанести засіб на проблемні ділянки скляного посуду. Залишити на 10 хвилин, потім потерти жорсткою губкою і вимити теплою водою.

Якщо вищевказані методи не допомогли, і ви не зрозуміли, як очистити скляний посуд в домашніх умовах легко і швидко, візьміть зубну пасту. Точково її потрібно нанести на ділянки з жиром і гаром, залишити на 15 хвилин. Потім ретельно потерти губкою, змоченою в соді і теплій воді. Завдяки цьому варіанту ви дізнаєтеся, як відмити скляну форму для запікання, каструлю, деко або інше кухонне начиння.

Буде дуже смачно! Картопля фарширована - дуже простий рецепт

неділя, 5 травень 2024, 6:14

Якщо ви обожнюєте картоплю з оселедцем, то цю страву обов’язково варто приготувати. І на буденний стіл, і гостям подати підійде, передають Патріоти України. На 4 порції необхідні такі продукти:. Картоплю краще брати одного розміру, рівненьку. Її потріб...

Великдень 2024: ТОП-10 найсуворіших заборон на 5 травня для християн східного обряду, які категорично не можна порушувати

неділя, 5 травень 2024, 5:40

Найважливіше і улюблене традиційне свято більшості українців, Великдень, у 2024 році відзначається 5 травня. Традиційно Великдень відзначається урочистими богослужіннями, передають Патріоти України. . На Великдень існує багато прикмет і заборон, причо...