Цибуля чи морква? Відповідь на "вічне запитання", що треба смажити першим

Обсмажена цибуля та морква - невід'ємна частина багатьох страв. Цей набір складає основу для засмажки майже до кожного супу чи підливи. Ба, більше - навіть знаменитий рецепт борщу з карасями, що його так любив Шевченко, не обійшовся без "солодкої парочки", передають Патріоти України.

Це поєднання навіть позитивно впливає на колір страви. До нього можна додавати все, що завгодно — томати, гриби, часник, солодкий перець, пастернак, спеції тощо, але в основі завжди морква і цибуля.

Але й досі точаться суперечки щодо того, що обсмажувати першим цибулю чи моркву. Одні вважають, що спершу треба класти цибулю, а хтось логічно доводить, що морква твердіша, тому спочатку слід обсмажувати треба саме її.

То як правильно?

Досвідчені кухарі вважають, що першою обсмажується цибуля. Якщо спершу приготувати моркву, то у цибулі не буде золотистої скоринки. А ще у процесі термічної обробки морква виділяє сік. Зайва рідина просто не дасть цибулі посмажитись. Як наслідок, цей овоч не розкриється у страві повною мірою, не віддасть аромат та корисні властивості.

Ці дні обіцяють удачу для нових починань! Дізнайтеся, коли найкраще почати нову справу!

четвер, 18 вересень 2025, 23:10

Ніколи не знаєте, коли починати нові проекти чи справи? У зодіаку є певні дні, коли ваші починання матимуть найкращі шанси на успіх! Ми розповімо вам, в які дні краще не зволікати, а діяти! Ось найбільш удачливі дні для нових починань, які принесуть ва...

Перевірте себе! Те, що ви побачите першим, найточніше опише вашу особистість

четвер, 18 вересень 2025, 18:47

Пройдіть цей простий і водночас пізнавальний тест! Достатньо лише кількох секунд, щоб відкрити для себе приховані риси, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей тест ґрунтується на ідеї, що те, що ви бачит...