Цибуля чи морква? Відповідь на "вічне запитання", що треба смажити першим

Обсмажена цибуля та морква - невід'ємна частина багатьох страв. Цей набір складає основу для засмажки майже до кожного супу чи підливи. Ба, більше - навіть знаменитий рецепт борщу з карасями, що його так любив Шевченко, не обійшовся без "солодкої парочки", передають Патріоти України.

Це поєднання навіть позитивно впливає на колір страви. До нього можна додавати все, що завгодно — томати, гриби, часник, солодкий перець, пастернак, спеції тощо, але в основі завжди морква і цибуля.

Але й досі точаться суперечки щодо того, що обсмажувати першим цибулю чи моркву. Одні вважають, що спершу треба класти цибулю, а хтось логічно доводить, що морква твердіша, тому спочатку слід обсмажувати треба саме її.

То як правильно?

Досвідчені кухарі вважають, що першою обсмажується цибуля. Якщо спершу приготувати моркву, то у цибулі не буде золотистої скоринки. А ще у процесі термічної обробки морква виділяє сік. Зайва рідина просто не дасть цибулі посмажитись. Як наслідок, цей овоч не розкриється у страві повною мірою, не віддасть аромат та корисні властивості.

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...

Що ви бачите на цій картинці? Ваша відповідь відкриє секрети підсвідомості

четвер, 9 жовтень 2025, 17:10

Подивіться на цю чорно-білу пляму чорнила - класичний приклад, що нагадує тест Роршаха. Те, що ви бачите: йога, людина в капюшоні чи метелик/комаха, відображає ваше підсвідоме сприйняття, потребу в спокої, життєву енергію та здатність справлятися з три...