Українцям у магазинах та на ринках підсовують фальсифікати масла: ТОП-3 способи, як перевірити

Українцям у магазинах часто продають небезпечні фальсифікати масла. Є кілька способів, як розпізнати таку продукцію. Насамперед слід звертати увагу на маркування товару, але якість також можна перевірити й вдома,передають Патріоти України.

Про це у коментарі OBOZREVATEL розповів професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів НУБіП Олександр Савченко. За його словами, фальсифікат можна відрізнити від натуральної продукції, пожувавши його. Присмак у такого масла терпкий.

"Досвідчений дегустатор спробує цей продукт і скаже, що там є рослинний жир. Якщо, скажімо, з'їсти шматочок такого масла або просто по всьому роту розмазати, то воно (масло) начебто спочатку як нормальне – і за консистенцією, і за кольором та за смаком. Визначити дуже важко. Але ось після того, як з'їв цей шматок, то потім виникає терпкий присмак, такі відчуття в піднебінні, у ротовій порожнині", – каже професор.

Спосіб №2 – розігріти масло на сковороді

Ще один метод, який допоможе дізнатися, чи не придбали ви фальсифікат – підігріти масло на сковорідці. Так, якщо вершкове масло натуральне, воно дає піну за рахунок молочного білка, який є в цьому продукті.

При цьому якщо це рослинний жир, то масло розтікатиметься без будь-якого піноутворення.

Спосіб №3 – зробити аналіз продукції

Третій метод – зробити аналіз купленого масла, проте цей спосіб не з дешевих. Але він точно покаже, що у продукті.

Аналіз визначає масову частку рослинних жирів у маслі. Вартість його сягає 1500-2000 грн.

От у чому секрет! Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

субота, 11 травень 2024, 8:12

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може трохи зіпсувати враження від...

ТОП-5 продуктів, які слід включити до раціону, щоб покращити здоров'я кісток

субота, 11 травень 2024, 7:44

Формування міцних кісток у дитинстві та ранньому дорослому віці має важливе значення, оскільки максимальна кісткова маса досягається до 30 років. Турбота про них важлива для того, щоб запобігти їхньому ослабленню та крихкості з часом. . Як пише News B...