Україну заполонили дешеві аналоги сиру та вершкового масла: Як розпізнати підробку

В Україні з кожним днем зростають ціни на продукти. Звичайно, викладаючи за вершкове масло, сир або ковбасу чималі суми, покупці сподіваються хоча б отримати за ці гроші якісний товар, передають Патріоти України.

Однак не завжди їхні очікування виправдовуються. Трапляється, що недобросовісні виробники намагаються видати за якісний продукт його дешевий аналог. При цьому ціна такого продукту може бути трохи нижчою, або навіть такою, як і якісного.До яких хитрощів вдаються фальсифікатори, і як розпізнати дешеву підробку, розповів професор кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів НУБіП Олександр Савченко.

Виробники, які намагаються продати свій низькопробний продукт як високоякісний, вдаються до різних хитрощів. Деякі в маркуванні вказують неправильний хімічний вміст продукту. Наприклад, продукт, що містить рослинні жири, видають за вершкове масло, "забуваючи" згадати про рослинний жир, що входить до його складу.

Інші ж роблять інакше: вони не приховують, що в продукті є дешеві домішки на кшталт пальмової олії. Але при цьому упаковку самого продукту за кольоровою гамою та стилістикою максимально наближають до тієї, в якій продається якісна продукція відомих брендів.

При цьому покупці не завжди вчитуються у назву продукту. Та й вона може бути дуже співзвучною із брендовою назвою. Крім того, склад продукту такі виробники намагаються написати дрібнішими літерами – так, щоби людина, яка не має гострого зору, не могла його прочитати.

У такій ситуації найвірніший спосіб не потрапити в халепу - облюбувати собі одну якісну марку і не зраджувати їй. Якщо людина щодень купуватиме продукт одного й того ж виробника, вона мимоволі запам'ятає до найдрібніших деталей, як виглядає упаковка вершкового масла або сиру, які вона собі уподобала. Таким чином, ймовірність потрапити "на гачок" до несумлінних виробників буде мінімальною, радить експерт

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

вівторок, 7 травень 2024, 11:14

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України. . Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко....

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині розігрівають апельсин і лимон у мікрохвильовій печі

вівторок, 7 травень 2024, 10:12

Мікрохвильова піч зайняла почесне місце на нашій кухні. Поки спеціалісти ведуть суперечку, корисна чи шкідлива їжа, приготована в НВЧ, ми активно використовуємо всі її можливості, передають Патріоти України. Так деякі кухарі поміщають у мікрохвильовку ...