Від вапняного нальоту на крані не залишиться сліду - геніальний лайфхак

Вапняний наліт на ваших кранах та інших побутових приладах може завдавати незручностей. Причиною його утворення часто є тверда вода. І якщо очистити від накипу чайник допоможе лимон, то првиести до ладу змішувач теж можна без хімічних засобів, передають Патріоти України.

Позбутися стійкого вапняного нальоту на кранах у ванній та на кухні допоможе один простий лайфхак, передає видання Express. Прибрати накип із основи ваших кранів або носика можна за допомогою інгредієнта, який, підозрюємо, є у вашому будинку. Йдеться про оцет.

Вапняний наліт являє собою непривабливі тверді відкладення. Однак їх здатна зруйнувати оцтова кислота.

Що потрібно робити, щоб прибрати вапняний наліт із крана:

  • Прикріпіть просочену оцтом тканину до крана еластичною стрічкою. Якщо забруднення стійкі, час від часу стискайте тканину, щоб випустити більше рідини на кран.
  • Залишіть приблизно на півгодини.
  • Промийте.

Оцет є безпечним для більшості типів кранів, але краще протестувати речовину на невеликій ділянці, перш ніж приступати до очищення. Так ви переконаєтеся, що не пошкодите побутовий прилад. Також варто відмовитися від використання оцту на поверхнях із золотим або хромованим покриттям.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...