Відмовтеся від них негайно! Звички, які псують ваш сон

Найкращий відпочинок для організму - це міцний сон, але більшість людей нехтують цим і тоді у них виникають проблеми зі здоров'ям. Порушення сну - це поширена проблема у сучасному світі, з якою потрібно боротися. Наші звички впливають на наш сон. Видання Healthline опублікувало поради, які допоможуть впоратись з цим,, передають Патріоти України.

Денне світло

Сонячне світло є одним з найважливіших чинників, які сигналізують нашому мозку про те, що час прокинутися, а зменшення світла сигналізує, що тілу час готуватися до сну.

За словами експертів, рекомендується отримувати 20-30 хвилин сонячного світла вранці та уникати сильного світла протягом двох годин перед сном. Це допоможе відчувати організму, коли потрібно готуватися до сну.

Денне синє світло навіть допоможе людині заснути.

Згідно з дослідженням Trusted Source 2008 року, отримання більшої кількості синього світла, коли сонце сходить, насправді може допомогти вам відчувати себе більш активним удень і більш сонним увечері.

Тривалий сон вдень

Сон вдень може принести більше шкоди ніж користі, якщо ви не виспались вночі. Якщо ваш сон вдень глибокий, то так вам буде важче заснути ввечері.

Дрімання від 15 до 20 хвилин вдень підвищить вашу продуктивність. А довгий сон після 15:00 зменшить тягу до сну вночі.

Перекус перед сном

Деяка їжа негативно впливає на сон. Не варто їсти ввечері шоколад, продукти з цукром, жирами та кофеїном.

Дослідження 2016 року також показало, що дієти з низьким вмістом клітковини та високим вмістом насичених жирів і цукру можуть призвести до розладів сну.

Але корисні продукти допоможуть вам заснути: волоські горіхи, авокадо, йогурт, риба, насіння чіа.

Застилання ліжка

Згідно з опитуванням, ті, хто мав звичку застеляти своє ліжко, були більш продуктивними, їли здоровішу їжу та почувалися більш успішними в кінці дня.

Така звичка може сигналізувати мозку про те, що час вставати або лягати спати. Тому це позитивно вплине на ваше самопочуття.

Плануйте свій день

Якщо ви будете думати, як все встигнути наступного дня, то це призведе до надмірної активності мозку ввечері і це завадить вам швидко заснути.

Дослідження 2017 року Trusted Source показало, що запис справ може допомогти вам почуватися більш розслабленим і контролювати себе, що покращує якість сну.

Графік вихідних

Варто дотримуватись графіку сну протягом всього тижня. Якщо ви будете часто змінювати його на вихідних, то це призведе до розладів сну. Намагайтеся вставати та лягати спати в один й той сами час.

Вечірня зарядка

Дослідження Trusted Source 2019 року показало, що тренування вранці о 7 ранку або вдень між 13 і 16 годинами може зробити вас сонним раніше ввечері. А вечірні фізичні вправи між 19 та 22 вечора може затримати біологічний годинник.

Побічні дії ліків

Багато ліків заважають нормально заснути вночі і навіть можуть викликати безсоння. Тому варто звернутися до лікаря, якщо це заважає вам спати вже тривалий час.

Куріння

Куріння перед сном може викликати тягу до нікотину вночі. Це розбудить вас або сприятиме неспокійному сну. Тому варто уникати такої звички.

Вітаміни

Деякі вітаміни можуть допомогти заснути або призвести до розладів сну.

Дослідження 2018 року показало, що добавки вітаміну B6 призвели до вищих показників сну та меншої втоми під час пробудження. Варто проконсультуватися з лікарем, якщо ви відчуваєте проблеми зі сном.

Гаряча ванна

Гаряча вода призведе до підвищення температури тіла і це може порушити ваш сон. Щоб швидко заснути, необхідно купатися у теплій воді, щоб температура тіла знизилась.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...