Візьміть на замітку! 6 продуктів, які варто не їсти до 10 години ранку, щоб не набрати зайвих кілограмів

Наука та сніданок - поняття суперечливі. З одного боку, харчова індустрія наполягає, що сніданок - найважливіша щоденна їда, дарма що пропускання сніданку не спричинює значної шкоди організму. З іншого боку ситний, смачний сніданок покращує настрій та попереджує депресію. Здається, хитрість в тому, щоб снідати тими продуктами, від яких не гладшаєш - і все буде гаразд, передають Патріоти України.

Ось продукти, які найкраще не їсти до 10 години ранку, щоб зберегти і талію, і гарний настрій, і здоров’я.

1. Хліб з маслом

Більшість з нас вважають, що сніданок обов’язково має бути легким, та це не завжди справедливо. Оберіть правильні види жирів — і від цього організму буде більше користі. У маслі справді містяться жири, які допомагають засвоювати вітаміни, але також і велика кількість перероблених жирів, які призводять і до ожиріння, і до серцевих проблем.

Натомість: Намастіть хліб арахісовим маслом. У цьому дослідженні визначили, що арахіс та натуральне арахісове масло втамовує відчуття голоду, адже підвищує вироблення пептиду YY — гормону, котрий регулює відчуття голоду. Отож арахісове масло — чудовий перекус.

2. Пластівці та мюслі до сніданку

Мюслі до сніданку — звична для кожного річ. Попри свою популярність, в них міститься значна кількість цукру, котра пізніше перетворюється на черевний жир. І чим менші пластівці, тим вони мають більше калорій.

Натомість: Поснідайте домашньою вівсянкою грубого помелу. У ній багато клітковини та майже немає цукру. Менше солодкого вранці — більше сили з обіду. Якщо любите солодкі пластівці — обирайте більшого розміру.

3. Панкейки та вафлі, які беремо з собою

Їх дуже зручно взяти з собою на роботу, або коли ви кудись поспішаєте, та заморожені вафлі, панкейки та млинці переповнені вуглеводами. Останні ніби й не погано, все залежить від вашого режиму харчування, та перероблені вуглеводи лише посилюють відчуття голоду. У них мало клітковини та трансжирів, які шкодять здоров’ю.

Читайте також: 6 підступних причин, чому шкіра може передчасно постаріти

Натомість: спечіть домашні вафлі з цілозернового борошна або обирайте готові вафлі чи панкейки з високим вмістом клітковини. Або краще купіть цілозерновий хліб.

4. Знежирений йогурт

Знежирений йогурт став прекрасним варіантом кожного сніданку. На жаль, задля підсилення смаку до нього часто додають цукру, а ще в ньому мало білка. А недавні дослідження вчених переконують, що жир спалюється саме від жирного йогурту. Споживання білка вранці заповнює його нестачу впродовж дня, і ви почуваєтесь не такими голодними.

Натомість: оберіть жирний йогурт з малою часткою жиру.

5. Пакетований фруктовий сік

У дослідженні йдеться, що більшість соків з пакетів мають в собі стільки цукру та консервантів, що їх не бажано пити не лише на сніданок, але й взагалі. У них також взагалі немає клітковини. Тож день краще починати з овочів або фруктів.

Натомість: споживайте звичайні фрукти. Так ви запустите вранішній метаболізм й підготуєте організм до подальшого перетравлювання різної їжі.

6. Коротколанцюгові вуглеводи

Яблука, груші, часник, боби та персики — до складу всіх цих продуктів входять олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліоли — близькі за будовою цукроспирти. Усі вищеперелічені сполуки відносяться до так званих коротколанцюгових вуглеводів. Ми особливо чутливі до них, бо вони важче перетравлюються в шлунку та кишківнику. Звичайно, їх не можна уникнути, та не варто наїдатися ними зранку, а пізніше вдень, коли травна система працює активніше.

Натомість: споживайте ці продукти у невеликій кількості разом з жирами та протеїнами для гарного їх перетравлювання.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...