Наука та сніданок - поняття суперечливі. З одного боку, харчова індустрія наполягає, що сніданок - найважливіша щоденна їда, дарма що пропускання сніданку не спричинює значної шкоди організму. З іншого боку ситний, смачний сніданок покращує настрій та попереджує депресію. Здається, хитрість в тому, щоб снідати тими продуктами, від яких не гладшаєш - і все буде гаразд, передають Патріоти України.
Ось продукти, які найкраще не їсти до 10 години ранку, щоб зберегти і талію, і гарний настрій, і здоров’я.
Більшість з нас вважають, що сніданок обов’язково має бути легким, та це не завжди справедливо. Оберіть правильні види жирів — і від цього організму буде більше користі. У маслі справді містяться жири, які допомагають засвоювати вітаміни, але також і велика кількість перероблених жирів, які призводять і до ожиріння, і до серцевих проблем.
Натомість: Намастіть хліб арахісовим маслом. У цьому дослідженні визначили, що арахіс та натуральне арахісове масло втамовує відчуття голоду, адже підвищує вироблення пептиду YY — гормону, котрий регулює відчуття голоду. Отож арахісове масло — чудовий перекус.
Мюслі до сніданку — звична для кожного річ. Попри свою популярність, в них міститься значна кількість цукру, котра пізніше перетворюється на черевний жир. І чим менші пластівці, тим вони мають більше калорій.
Натомість: Поснідайте домашньою вівсянкою грубого помелу. У ній багато клітковини та майже немає цукру. Менше солодкого вранці — більше сили з обіду. Якщо любите солодкі пластівці — обирайте більшого розміру.
Їх дуже зручно взяти з собою на роботу, або коли ви кудись поспішаєте, та заморожені вафлі, панкейки та млинці переповнені вуглеводами. Останні ніби й не погано, все залежить від вашого режиму харчування, та перероблені вуглеводи лише посилюють відчуття голоду. У них мало клітковини та трансжирів, які шкодять здоров’ю.
Читайте також: 6 підступних причин, чому шкіра може передчасно постаріти
Натомість: спечіть домашні вафлі з цілозернового борошна або обирайте готові вафлі чи панкейки з високим вмістом клітковини. Або краще купіть цілозерновий хліб.
Знежирений йогурт став прекрасним варіантом кожного сніданку. На жаль, задля підсилення смаку до нього часто додають цукру, а ще в ньому мало білка. А недавні дослідження вчених переконують, що жир спалюється саме від жирного йогурту. Споживання білка вранці заповнює його нестачу впродовж дня, і ви почуваєтесь не такими голодними.
Натомість: оберіть жирний йогурт з малою часткою жиру.
У дослідженні йдеться, що більшість соків з пакетів мають в собі стільки цукру та консервантів, що їх не бажано пити не лише на сніданок, але й взагалі. У них також взагалі немає клітковини. Тож день краще починати з овочів або фруктів.
Натомість: споживайте звичайні фрукти. Так ви запустите вранішній метаболізм й підготуєте організм до подальшого перетравлювання різної їжі.
Яблука, груші, часник, боби та персики — до складу всіх цих продуктів входять олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліоли — близькі за будовою цукроспирти. Усі вищеперелічені сполуки відносяться до так званих коротколанцюгових вуглеводів. Ми особливо чутливі до них, бо вони важче перетравлюються в шлунку та кишківнику. Звичайно, їх не можна уникнути, та не варто наїдатися ними зранку, а пізніше вдень, коли травна система працює активніше.
Натомість: споживайте ці продукти у невеликій кількості разом з жирами та протеїнами для гарного їх перетравлювання.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...