Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз.

Подробиці

Насамперед, що можна сказати, це те, що банани гіпоалергенні, а значить, їх можна вводити в раціон навіть дітям першого року життя. Так само цей фрукт корисний і дорослим. Їм можна перекусити в дорозі, або якщо немає часу приготувати щось. Оскільки банан калорійний і містить натуральні цукри, то допоможе швидко вгамувати голод, заповнити втрачену енергію. З бананів можна готувати різні страви, такі як фруктові салати, варення і навіть пекти хліб.

Банани позитивно впливають на серцево-судинну систему, тому що в них міститься калій та магній. Також вони живлять мозок і насичують його киснем. Для тих, хто кидає палити, цей фрукт незамінний, оскільки завдяки цим двом елементам організм швидше долає залежність від нікотину.

Так само банани благотворно впливають на нервову систему, тому що в них містяться вітаміни групи В у великих кількостях. А завдяки вмісту заліза вони корисні для тих, у кого низький гемоглобін.

Банани містять таку речовину як триптофан, який в організмі людини перетворюється на гормон радості, що сприяє покращенню настрою. Його рекомендують вживати людям схильним до депресії.

Клітковина, що знаходиться в бананах, дуже позитивно впливає на роботу ШКТ, допомагає впоратися з порушеннями травного тракту.

Цей фрукт активно використовують у косметології. М’якуш банана часто застосовують як основу для масок, так як вона дозволяє зняти запалення і навіть усуває свербіж від укусів комарів.

Але, незважаючи на всі якості бананів, не всім людям можна їх вживати, є низка протипоказань:

Банани сприяють згущенню крові за рахунок виведення рідини з організму, що знижує потік крові до деяких органів та частин тіла. Людям, які мають варикозне розширення вен, а також тим, у кого підвищена згортання крові, варто вживати банан з обережністю.

Людям із синдромом роздратованого кишечника, так само не рекомендується вживати банани, оскільки вони можуть спричинити здуття кишечника.

Не варто вживати банани і тим, в кого зайва вага, адже вони висококалорійні.

Чи корисно приймати холодний душ? Лікар розставив крапки над "і"

понеділок, 1 липень 2024, 8:27

Холодний душ має багато переваг, зокрема підвищує рівень ендорфінів, покращує обмін речовин і кровообіг. Це своєрідний щит від різних застуд і грипу, передають Патріоти України. Холодний душ або загартовування – це будь-який душ із температурою води ни...

Це така смакота! Пухкі пончики на молоці, які тануть у роті

понеділок, 1 липень 2024, 8:14

Приготуйте ці смачні пухкі пончики, які тануть у роті. Їх можна зробити глазурованими або просто притрусити цукровою пудрою, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Яйце змішайте з теплим молоком, до просіяного борошна додайте цукор, с...