Всього одна звичка врятує будинок від плісняви: Що обов’язково робити восени та взимку

Осінь та зима - час, коли в приміщеннях з’являється пліснява. Цьому сприяє підвищена вологість та низькі температури через відключення опалення. Крім того, що пліснява не естетично виглядає, вона завдає шкоди організму, передають Патріоти України.

Є багато ефективних способів боротьби з пліснявою. Але все ж таки краще зробити все, щоб вона не з’явилася. Допоможуть у цьому звички, які мають стати щоденною рутиною, радить видання Metro.

Ознаками появи плісняви в будинку можуть бути не лише чорні або зелені плями на стінах, стелі або на затірці між плитками. Відшарування шпалер, запах вогкості в будинку або почуття більшої втоми, ніж зазвичай, також можуть свідчити про наявність грибка.

Як запобігти появі цвілі

Коли ви вранці заправляєте ліжко, обов’язково відкиньте ковдру та відкрийте вікно у кімнаті. Це дозволить зайвій волозі легко виходити з приміщення та знизить ймовірність вогкості у спальні.

Відкриття штор або жалюзі вранці може природно зігріти кімнату і знизити ймовірність накопичення вологи або конденсату на вікнах.

Якщо ви кип’ятите чайник або готуєте без кришки, завжди тримайте вікно відкритим, щоб водяна пара могла легко виходити за межі кухні.Якщо ви дотримуватиметеся цих звичок щодня, з великою часткою ймовірності вдасться пережити зиму не турбуючись про плісняву чи вогкість.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...