Ви будете здивовані! ТОП-7 країн, де не варто давати чайові - люди сприймають це за образу

В Україні останні кілька років культура залишати чайові поширюється й означає подяку за гарний сервіс. Однак у певних країнах світу достатньо лише сказати "дякую", адже там щедрість відвідувача розцінюють як образу, передають Патріоти України

Таких держав мінімум 7. Тому, як пише Express, якщо там запропонувати символічну подяку персоналу у вигляді грошей, люди здивуються або відмовлять.

Японія

Останні кілька років кількість відвідувачів країни-повелительки сакур зростає у геометричній прогресії. Та попри надмірну кількість людей, які хотіли б віддячити за гарний сервіс, для жителів Японії обслуговування є мистецтвом і добре оплачується.

Китай

У ще одній країні Азії чайові не поширені. Китайці не сприймають дрібні гроші як подяку. "Деякі туристичні місця можуть приймати чайові, але це, як правило, несподівано. Скромні чайові гідам є винятком", – прокоментували експерти.

Південна Корея

Понад 11 мільйонів людей відвідали Південну Корею. У цій країни не заборонені чайові і їх можна залишити за однією умовою – невеличкі суми. Тут допускають округлення чека, "але більші чайові вважають непристойними". Зокрема, у Південній Кореї в готелях і туристичних зонах плата за сервіс вже входить у вартість, тому в чайових немає потреби.

Сінгапур

У цій країні радять навіть не заїкатися про бажання фінансово віддячити за послугу. Жителі Сінгапуру чайові здебільшого розцінюють за грубість. Ба більше, сервісний збір зазвичай одразу включають в рахунок.

Ісландія

Країна, яку з усіх сторін омиває океан, входить до лідерів різних рейтингів з оцінки рівня життя. Тому чайові там не прийняті, адже ірландці зациклені на чесно оплаченій праці. "Місцеві жителі можуть бути збентежені спробами дати чайові", – кажуть експерти.

Куба

Цей малорозвіданий шматочок світу постійно манить до себе новий туристів. Однак саме соціал-комуністична ідеологія зневажає культуру чайових.

Швейцарія

В державі, що розташовується майже посеред Європи, також не заведено дякувати за обслуговування грошима. Та у Швейцарії не будуть проти, якщо рахунок можна буде просто округлити. Тут це вважають жестом ввічливості.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...