Випадання зубів, примари і переслідування: Психологи розповіли, що насправді означають нічні кошмари

Незважаючи на те що сни, особливо погані, часто здаються заплутаними і безглуздими, в кожному з них можна знайти відображення реального життя і проблем, з якими нам доводиться стикатися щодня, передають Патріоти України.

Нещодавно британський психолог Лі Чемберс проаналізував популярні пошукові запити, пов’язані з нічними кошмарами, виявив 10 найчастіших сценаріїв і розповів, що насправді примари, падіння зі сходів та інші жахи сняться нам з цілком зрозумілих причин і можуть вказувати на стрес та інші проблеми.

Випадання зубів

Згідно з дослідженнями, кошмари, пов’язані з випаданням зубів, сняться людям набагато частіше за інші і сигналізують про сильний стрес, неспокій, про можливі зміни в житті і тривогу про здоров’я – як своє, так і найближчих родичів.

Постріли

Лі Чемберс вважає, що якщо сниться, як хтось загрожує вам зброєю у вашому ж будинку, це означає, що ви відчуваєте себе незатишно і незахищено в тому місці, де проводите найбільше часу. А постріл в спину сигналізує про те, що ви не довіряєте близьким і постійно чекаєте від них зради.

Привиди

Привиди та інші потойбічні монстри зазвичай сняться людям, які хочуть змін, але ніяк не можуть на них зважитися через постійний тиск з боку оточуючих. Також цей сюжет може вказувати на те, що ви відчуваєте перед кимось провину або намагаєтеся придушити в собі якісь емоції.

Переслідування

Сни про переслідування найчастіше говорять про те, що ви прагнете багато досягти в житті, але не встигаєте за своїми амбіціями, через що відчуваєте незадоволення. Також Лі Чемберс каже, що переслідування сняться людям, які вважають за краще бігти від проблем, а не займатися їх вирішенням.

Вогонь

На думку експертів, люди, які уві сні не бояться пожеж, знаходяться на тому етапі життя, коли їхні погляди різко змінюються під впливом тих чи інших обставин. Якщо ж вогонь вас лякає і ви відчуваєте його жар, це означає, що в вас накопичилося занадто багато гніву і інших негативних емоцій, які обов’язково потрібно виплеснути мирним шляхом. А ще вогонь може снитися тоді, коли ви багато думаєте про якусь майбутню ризиковану справу.

Утоплення

Якщо вам часто сниться вода, з якої ви не можете впоратися, це сигналізує про те, що в реальному житті ви занадто багато думаєте про роботу і проблеми в особистому житті, які, буквально, починають накривати вас з головою.

Бути голим на публіці

Сценарій, коли ви стоїте без одягу перед натовпом людей, каже, що останнім часом з вами відбувається занадто багато речей, до яких ви були не готові. Також це може символізувати те, що ви не впевнені в своїх силах і постійно боїтеся, що хтось вас викриє або вичитає за помилки.

Ви заблукали

Блукання по лісі або незнайомому місту означає, що в реальному житті ви відчуваєте замішання і не можете зрозуміти, чи по правильній дорозі йдете.

Сни про смерть

Не дивлячись на те що сни про смерть можуть сильно налякати, зазвичай вони вказують на те, що ви виходите зі складного періоду свого життя або наважуєтеся на зміни – нову роботу, відносини або переїзд.

Падіння

Найчастіше падіння з великої висоти говорять про те, що ви приділяєте занадто багато уваги якомусь одному аспекту свого життя, і якщо щось хоча б трохи йде не так, ви починаєте панікувати і втрачати почуття контролю.

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...