Дієтологи називають гречану кашу найкориснішим видом крупи і рекомендують їсти мінімум пару разів на тиждень. Однак важливо поєднувати гречу з правильними продуктами.
Гречка – відмінний варіант як для сніданку, так для обіду та вечері. Вона підходить і тим, хто худне, і тим, хто набирає масу. А ще допомагає заповнити баланс мікроелементів та запобігти появі набряклості.
Гречані крупи можна їсти частіше, ніж інші види каш, адже в ній більше білка і немає глютена. Проте з деякими звичними нам усіма добавками гречку не варто поєднувати — адже вони зводять всю користь нанівець.
Молоко містить лактозу, а гречана крупа – фітинову кислоту. Обидва ці компоненти ускладнюють процеси травлення, а втпарі можуть викликати здуття, біль у животі та інші неприємні відчуття.
І хоча багато хто звикли додавати яйця в будь-яке наповнення сніданку, насправді білок у складі яєць погано поєднується з більшістю продуктів, ускладнює засвоєння амінокислот і може викликати проблеми із ШКТ. У дуеті з яйцями гречка теж погано засвоюється — поряд із хлібом та сиром.
Гречка багата на залізо і особливо рекомендується людям з анемією. Тим часом міцний чорний чай містить дубильні речовини таніни, які зменшують біодоступність заліза та заважають йому засвоюватись. Краще запивати гречану кашу трав’яним збором або невеликою чашкою зеленого чаю.
Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...
Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...