З чим не варто їсти гречку? ТОП-3 продукти, які послаблюють корисні властивості крупи

Дієтологи називають гречану кашу найкориснішим видом крупи і рекомендують їсти мінімум пару разів на тиждень. Однак важливо поєднувати гречу з правильними продуктами.

Гречка – відмінний варіант як для сніданку, так для обіду та вечері. Вона підходить і тим, хто худне, і тим, хто набирає масу. А ще допомагає заповнити баланс мікроелементів та запобігти появі набряклості.

Гречані крупи можна їсти частіше, ніж інші види каш, адже в ній більше білка і немає глютена. Проте з деякими звичними нам усіма добавками гречку не варто поєднувати — адже вони зводять всю користь нанівець.

Гречка та молоко

Молоко містить лактозу, а гречана крупа – фітинову кислоту. Обидва ці компоненти ускладнюють процеси травлення, а втпарі можуть викликати здуття, біль у животі та інші неприємні відчуття.

Гречка та яйця

І хоча багато хто звикли додавати яйця в будь-яке наповнення сніданку, насправді білок у складі яєць погано поєднується з більшістю продуктів, ускладнює засвоєння амінокислот і може викликати проблеми із ШКТ. У дуеті з яйцями гречка теж погано засвоюється — поряд із хлібом та сиром.

Гречка та чорний чай

Гречка багата на залізо і особливо рекомендується людям з анемією. Тим часом міцний чорний чай містить дубильні речовини таніни, які зменшують біодоступність заліза та заважають йому засвоюватись. Краще запивати гречану кашу трав’яним збором або невеликою чашкою зеленого чаю.

Дачникам на замітку! Чим підживити розсаду на весні для гарного врожаю

вівторок, 4 березень 2025, 12:00

Підживлення розсади на весні є важливим кроком для забезпечення здорового росту рослин і отримання багатого врожаю. Ось кілька порад, як правильно підживити розсаду, передають Патріоти України. Підживлення розсади на весні – це баланс між забезпеченням...

Справа... в мозку! Вчені знайшли несподівану причину ожиріння

вівторок, 4 березень 2025, 11:30

Нове дослідження, проведене Університетською клінікою Тюбінгена спільно з Німецьким центром досліджень діабету (DZD) та Інститутом імені Гельмгольца в Мюнхені, проливає світло на роль мозку в розвитку ожиріння, передають Патріоти України. Вчені встанов...