Жир розчиниться без сліду! Як без зусиль відмити газову плиту

Газова плита - чи не найбрудніша частина кухні. На ній доводиться готувати чи розігрівати їжу щодня. Жирні бризки потрапляють на поверхню плити, а сильне нагрівання призводить до того, що бруд прикипає і його потім дуже важко вивести, передають Патріоти України.

Звичайно ж щоденне легке прибирання позбавить вас необхідності ретельно очищати плиту і витрачати на це багато часу. Але якщо сталося так, що ви не протирали плиту після кожного приготування їжі та конфорки на ній дуже сильно забруднились, на допомогу прийде ефективний засіб, який можна змішати за кілька хвилин. Саму плиту можна протерти засобом із трьох компонентів. А ось для конфорок потрібно змішати трохи інший розчин.

Вам знадобляться:

  • вода
  • сіль
  • сода
  • оцет
  • миючий засіб.

У невелику каструлю налийте склянку води та додайте 3 ст.л. солі. Доведіть розчин до кипіння. В окремій ємності змішайте 1 ст. л. соди, 3 ст. л. оцту та 1 ст.л. миючого засобу. Розмішайте і влийте в цю суміш киплячу солону воду.

Зніміть конфорки та занурить їх в отриманий розчин. Можна навіть залишити їх у ньому відмокати кілька хвилин. Потім прополощіть конфорки, висушіть та встановіть на плиту. Ви здивуєтеся, як швидко та легко зійде навіть сильний нагар.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...