Знадобиться лише кілька хвилин! Три ознаки, за якими можна зрозуміти, що людина бреше

Довіра допомагає нам вибудовувати стосунки з іншими людьми. Під час спілкування ми здебільшого розраховуємо на щирість співрозмовника, проте насправді виявляється, що це далеко не завжди так, передають Патріоти України.

У зв'язку з цим важливо навчитися розуміти, коли людина, яка знаходиться перед вами, вам бреше. Лінгвісти дійшли висновку, що для цього потрібно звернути увагу на те, як говорить співрозмовник.

Три підказки у своїй роботі "Гм, я можу сказати, що ти брешеш" озвучили лінгвісти Арчулі Дж., Маллард Д. та Віллар Г.

Відрепетируване мовлення без пауз і вигуків

У мовленні людини виникають паузи, які вона, підшукуючи відповідні слова, заповнює вигуками: "мм...гм...хм..." та іншими, які не мають нікого значення. За даними деяких досліджень, якщо таких заповнених пауз багато, це справжній потік свідомості. У такому разі людина формулює речення прямо зараз, тобто розмова жива, спонтанна і не награна.

Якщо ж людина бреше, то пауз і вигуків буде набагато менше, адже вона, скоріше за все, заздалегідь відрепетирувала те, що хоче вам сказати. Брехуни зазвичай вважають, що всілякі "хм" і "гм" скажуть про їхню невпевненість, тому вони їх штучно придушуватимуть, щоб переконати співрозмовника в тому, що вони говорять.

Не дуже різноманітна лексика

Зазвичай, коли людина бреше, вона не дуже вдається у подробиці і не дуже багатослівна. Як правило, брехуни намагаються говорити менше, щоб потім не заплутатися у своїй же вигаданій історії. Деталей у такій неправдивій розповіді буде не дуже багато, оскільки вони можуть не пройти просту перевірку.

Вчені впевнені, що якщо історія правдива, вона складатиметься з більшої кількості слів, різноманітних синонімів, і загалом буде яскравішою.

"Переконливі" формулювання

За статистикою, брехуни часто використовують слова "завжди", "абсолютно", "ніколи" та інші маркери абсолютної впевненості. Це робиться для того, щоб переконати співрозмовника в тому, що вони говорять правду.

У той самий час людина, яка не бреше, частіше використовуватиме формулювання, що виражають сумнів: "може бути", "можливо" та інші.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...