Зверніть увагу! Втома, нудота та оніміння рук: ТОП-5 ознак і симптомів дефіциту магнію

Магній відіграє важливу роль в організмі, особливо в роботі серця, м'язів та нирок. Він допомагає регулювати функції нервів і м'язів, збалансувати рівень цукру в крові та виробляти білки, кістки і ДНК. Тривала гіпомагніємія (нестача магнію) може спричинити високий кров'яний тиск, діабет 2 типу, остеопороз, мігрень, передають Патріоти України.

Більшість людей отримують достатньо магнію зі свого звичайного раціону. Цей мінерал можна знайти у звичних продуктах: бобові, зелені листові овочі, насіння, цільнозернові продукти, молоко або йогурт. Однак рівень магнію може бути низьким через різні стани здоров'я, надмірне вживання алкоголю або приймання деяких ліків.

Рекомендована щоденна кількість магнію варіюється залежно від віку, статі, а також від того, вагітні ви чи годуєте грудьми. Середньостатистичній дорослій людині потрібно 320-420 міліграмів (мг) магнію на день.Якщо ви перебуваєте на ранніх стадіях дефіциту магнію, ваші симптоми можуть бути досить легкими.

Втома та слабкість

Гіпомагніємія означає, що вашому організм не вистачає необхідних поживних речовин. Це може викликати у вас відчуття втоми і слабкості, особливо на ранніх стадіях дефіциту магнію.

Магній також відіграє роль в обміні речовин. Метаболізм — це хімічний процес, який перетворює їжу на енергію. Коли у вашому організмі стає менше магнію, ваш метаболізм може змінитися, внаслідок чого ви відчуватимете слабкість і втому.

Симптоми, що прогресують

Магній відіграє важливу роль у функціонуванні нервів, м'язів і серця. Він допомагає транспортувати кальцій і калій через клітинну мембрану. Цей процес важливий для:

  • проведення нервових імпульсів;
  • скорочення м'язів;
  • регулювання серцевого ритму.

Коли вашому організму не вистачає магнію, його недостатньо для виконання цих функцій, що може вплинути на ваші нерви, м'язи та серце.

Оніміння та поколювання

Магній допомагає проводити нервові імпульси. Низький рівень магнію може спричинити оніміння і поколювання, особливо в ногах і руках. Оніміння може призвести до зниження чутливості, а це може підвищити ймовірність травмування онімілої частини тіла. Якщо ви відчуваєте оніміння і поколювання, ваш лікар може порекомендувати вам вправи.

Оніміння та поколювання можуть бути симптомами важчих або хронічних захворювань. Якщо ви відчуваєте постійне оніміння або поколювання, поговоріть зі своїм лікарем, щоб він міг оцінити ваші симптоми і призначити додаткове обстеження.

М'язові спазми

Оскільки магній допомагає контролювати м'язові скорочення, низький рівень цієї поживної речовини може ускладнити рух м'язів. Ви можете відчувати мимовільні скорочення м'язів. Іноді у людей із дефіцитом магнію можуть спостерігатися судоми (різкі, нерегулярні рухи).

Аномальний серцевий ритм

Оскільки магній допомагає регулювати серцевий ритм, його нестача може призвести до порушення серцевого ритму (аритмії).

Дефіцит магнію також може призвести до спазмів коронарних артерій. Спазм коронарної артерії — це раптове звуження артерій серця, що може відчуватися як гнітючий біль у грудях. Біль може також поширитися на щелепу або руку.

Нудота і блювота

Якщо у вас дефіцит магнію, у вас може виникнути нудота, блювота або втрата апетиту. Ви можете отримати більше магнію, приймаючи добавки магнію і додаючи до свого раціону більше продуктів, багатих на цю речовину. Однак такі симптоми, як нудота, блювота і втрата апетиту, можуть ускладнити вживання їжі або добавок.

Коли слід звернутися до лікаря

Якщо у вас є симптоми дефіциту магнію, вам слід поговорити з вашим лікарем. Він перевірить ваш рівень магнію і порекомендує варіанти лікування.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...