Друзі Путіна рвуться до влади у Франції: Рейтинг Макрона рекордно впав за тиждень до парламентських виборів, - Bloomberg

У п'ятницю, трохи більше ніж за тиждень до початку двотурового етапу парламентських виборів у Франції знизився рейтинг президента Еммануеля Макрона.

Він впав на шість пунктів до історичного мінімуму Про це пише Bloomberg.

Водночас рівень підтримки ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен зросла до 38%, що на два пункти вище, ніж 10 червня, згідно з окремим опитуванням Ifop-Fiducial.

Лівий "Новий народний фронт" отримав 29% підтримки, в той час, як очолювана Макроном група "Відродження" залишилася на третьому місці з 22%.

Раніше Макрон розпустив Національні збори та призначив позачергові парламентські вибори після того, як його група програла на виборах до Європейського парламенту. Перший тур виборів відбудеться 30 червня, а другий - 7 липня.

Моя основна думка полягає в тому, що ми в кінцевому підсумку отримаємо підвішений парламент - в ньому буде три блоки, і жоден з них не хоче працювати один з одним. Це безпрецедентна територія у французькій політиці, тому ми дійсно не знаємо, що станеться", - підкреслила викладач політики в Університеті Кардіффа Марта Лорімер в інтерв'ю Bloomberg Television.

Вибухнули сім БПЛА: У Росії дрони масовано атакували металургійний комбінат

неділя, 30 червень 2024, 11:42

У Росії у ніч проти 30 червня безпілотники влаштували масовану атаку на Новолипецький металургійний комбінат. Атака розпочалася о другій годині ночі і тривала понад годину. На території комбінату впали та вибухнули сім БПЛА. Як пише Baza, це нібито бул...

Щоб точно не повернулись: Поранені окупанти скаржаться Путіну, що їх зі шпиталів женуть одразу на штурми

неділя, 30 червень 2024, 11:28

Солдати Путіна зібралися, щоб звернутися до нього, адже їх, поранених, на милицях, у гіпсах, недолікованих, без 45-денної відпустки, відправляють на бойові завдання, . Солдати заявили, що, дивлячись на те, що відбувається, руки розводять і польові меди...