І знову їх "зашпилили": Викрито участь російських спецслужб у вбивстві чеченського командира в Берліні

Загиблий воював у другій чеченській війні проти російських військ на Північному Кавказі у 2001-2005 роках.

Зелімхан Хангошвілі. Фото: соцмережі.

Федеральна служба безпеки Російської Федерації спланувала та організувала вбивство колишнього чеченського польового командира та грузинського спецпризначенця Зелімхана Хангошвілі в Берліні. Про це свідчать дані розслідування видання Bellingcat, передають Патріоти України.

Посилаючись на метадані мобільного телефону і багатомісячне розслідування, проведене за участю журналістів німецького видання "Spiegel" і російського "The Insider", група оприлюднила інформацію, яка свідчить що ФСБ навчила і забезпечила підробленими документами підозрюваного у вбивстві "Вадима Соколова" (Вадим Красиков).

Розслідування встановило, що за підготовку до вбивства відповідав глава благодійного фонду "Вимпел" для колишніх офіцерів спецназу ФСБ РФ Едуард Бендерський. "Однак ми визначили, що істотна підтримка операції - як для навчання вбивці, так і для видачі підроблених документів, що засвідчують особу - була надана безпосередньо ФСБ і на основі так званого Центру спеціальних операцій ФСБ", - зазначено у повідомленні.

За даними журналістів, ФСБ разом з російською поліцією знали про особу затриманого вбивці, але збрехали німецькій владі, заперечуючи, що "Вадим Соколов" не справжнє ім'я затриманого. Крім того, росіяни намагалися знищити всі публічні дані, що стосуються справжньої особистості вбивці, а також дані, пов'язані з його найближчими родичами.

Загиблий Хангошвілі воював у другій чеченській війні проти російських військ на Північному Кавказі у 2001-2005 роках. Він був польовим командиром і близьким союзником чеченського президента Аслана Масхадова. Його вбили пострілом в голову в центральному берлінському парку в серпні 2019 року, коли він прямував у мечеть.

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...