"Люди, які планують трохи "розбагатіти" від продажу паю, по факту всі ці кошти можуть віддати на сплату комуналки", - нардеп

У разі можливого прийняття законопроекту про обіг земель, при діючий системі нарахування субсидій, власники паїв, які вирішать їх продати і отримають відповідний дохід, втратять право на отримання субсидій. Про це під час погоджувальної ради парламенту заявив у понеділок голова депутатської групи "Довіра" Олег Кулініч, передають Патріоти України.

"У людей є величезні побоювання щодо втрати субсидії у разі, якщо власник паю вирішить його продати. Цілком очевидно, що при діючий системі нарахування субсидій люди її втратять. І як це можна пояснити пенсіонеру, який отримує пенсію близько 2000 гривень на місяць?", – зазначив депутат.

Зі слів Олега Кулініча, якщо власник паю вирішить його продати і розраховуватиме за ці кошти якимось чином суттєво покращити своє життя, то по факту всі ці кошти можуть піти на сплату комуналки. "Це питання треба врегульовувати і дохід від продажу землі не повинен братися в розрахунок при нарахуванні субсидій", – підкреслив голова депутатської групи "Довіра".

На його думку, розв'язання цієї проблеми обов’язково треба закріпити на законодавчому рівні. Кулініч також акцентував увагу на тому, що державна підтримка аграріїв, особливо – в контексті можливого запровадження обігу сільгоспземель – повинна бути системною і довготривалою, а не визначатися на кожен окремо взятий рік.

"Ця норма повинна бути закріплена на законодавчому рівні як мінімум на 5 років. Ми з колегами по групі "Довіра" такий законопроєкт зареєстрували", – додав Кулініч.

Нагадаємо, що депутатська група "Довіра" зареєструвала законопроєкт №2825 "Про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо бюджетної підтримки АПК". Ним пропонується встановити довготривалий період надання бюджетної підтримки сільгосптоваровиробникам, а також визначити її розмір – не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...