Не дотягує до Gepard? Військовий експерт оцінив ефективність й вогневу міць німецького танка Frankenstein

імецький танк Frankenstein зможе на вкрай малих дистанціях збивати дрони-камікадзе або крилаті ракети. Та уламки від збитого все-таки летітимуть на цивільну інфраструктуру. Про це розповів в ефірі "КИЇВ24" експерт Defense Express Іван Киричевський, передають Патріоти України.

Що відомо про новий німецький танк Frankenstein

Якщо говорити про модуль Skyranger 30, каже Киричевський, що може ставитися на різні платформи, то це непогана річ, яка може стріляти на 4 кілометри з темпом 1000 пострілів на хвилину. Так, можна на вкрай малих дистанціях збивати дрони-камікадзе або крилаті ракети. Проте, якщо ставити таку техніку при обороні міста, уламки від збитого все-таки летітимуть на житлову інфраструктуру.

"Даруйте за вислів, але це трошечки кастрований Gepard. Він має вищу вогневу міць, тому що два стволи і на кілометр більше дальність стрільби. Його у світі залишилося, м'яко кажучи, мало. Ми всю цю техніку викупили й перетворили на червонокнижний вид", – говорить експерт.

Втім Skyranger виготовляється на експорт за комерційними контрактами. Однак постає питання, додає він, чому для адаптації обрали саме Leopard. "У нас що, з'явилися зайві танки? Ні, у нас зайвих танків не з'явилося", – акцентував Киричевський.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...