"Психонув": Бірюков вибачився перед українцями за "ублюдків" на адресу військових, що голосували за Зеленського

Екс-радник президента Порошенка Юрій Бірюков вибачився щодо свого допису у Facebook щодо пропозиції чинного президента Зеленського щодо спільного з ОРДЛО патрулювання, у якому назвав військових, що голосували за чинного президента, "ублюдками", передають Патріоти України.

"Психонув, зробив дурницю. Реально сам відчував дискомфорт практично одразу ж. Прошу вибачення щодо власної дурості у суботньому пості", – написав Бірюков у понеділок.

Вчинок Юрія Бірюкова розкритикували навіть його соратники. Зокрема, депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко назвала його заяву "неприпустимою і некоректною".

"Я категорично не поділяю подібної тональності до військових, яку б політичну позицію вони не займали. Юрій Бірюков, ти допустив емоційну помилку, краще це визнати і вибачитися", – написала вона у власному дописі.

Натомість заступник голови фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко запропонував посилити відповідальність за образу військовослужбовців.

За словами Корнієнка, сьогодні в суспільстві спостерігається "повернення до такої штуки, як мова ненависті". "Лунають образи в сторону військовослужбовців. Це роблять люди, які пов’язані з колишнім верховним головнокомандувачем. Це не прийнятно", – вважає він.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...