Росія може застосувати ядерну зброю і навіть "підставити" Україну: Черник оцінив загрози

Росія може застосувати ядерну зброю і навіть "підставити" Україну. Про це заявив військовий аналітик, полковник Петро Черник в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua, передають Патріоти України.

"Цілком можливо. Завжди відходжу від того явища, яке називається "годинником Судного дня". Нагадаю, що в 1962 року, коли кипіла Карибська ядерна криза, він був за дві хвилини до апокаліпсису... Але тоді Хрущову нічого не загрожувало, про розпад Радянського Союзу тоді ще не йшлося. А Путіну загрожує, загрожує по-справжньому. Його смерть може почати ланцюгову реакцію розвалу Російської Федерації. Тому вони можуть цей один тактичний ядерний боєприпас застосувати. Але розуміємо, якщо це і відбудеться, то це не наш головний біль. Це може бути головний біль насамперед цивілізованого світу на чолі зі США. Як на це відповідати – поки що головоломка", – сказав він.

Водночас Петро Черник припустив, що РФ може завдати ядерного удару саме по окупованій території. "Може бути навіть підлий режим: візьмуть і по Донецьку вдарять самі і скажуть: "То не ми, то українці"... Є така установка 2С7 "Піон", вона може завдавати ударів ядерним боєприпасом на 50 кілометрів, у нас ці установки є, і колись на території України були склади з ядерними боєприпасами", – зазначив військовий аналітик.

В усьому винен... клімат: Швейцарія змінить кордони з Італією і Францією

субота, 28 вересень 2024, 14:29

Швейцарія відкоригує кордон з Італією через танення льодовиків. Про це 27 вересня повідомила Swissinfо, передають Патріоти України. Кордон обох країн опинився під впливом кліматичних змін, його визначають льодовики і снігові поля. Коли льодовики тануть...

Росіяни двічі вдарили по лікарні у Сумах: Багато загиблих та поранених, в тому числі - медики та поліцейські (фото)

субота, 28 вересень 2024, 13:14

Внаслідок російських ударів по лікарні у місті Суми у суботу, 28 вересня, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 12 — дістали важкі поранення, повідомляють Патріоти України. За даними глави МВС Ігоря Клименка, росіяни двічі вдарили по лікарні. Внаслідок...